Web Analytics
More
    Reklāma

    Fairphone 5 iegūst perfektu labošanas rezultātu pēc iFixit skalas

    Jaunākie raksti

    Jaunākais Fairphone 5 viedtālruņa modelis kārtējo reizi ir uzdevumu augstumos, kad runa ir par tā labošanu un komponenšu nomaiņu. Tas saņēmis perfektu rezultātu no ierīču izjaucējiem iFixit.

    Kamēr lielākā daļa populāro zīmolu viedtālruņu ir ļoti sarežģīti labot un nomainīt komponentes, Fairphone radītāji iet pavisam citu ceļu. Iespējams, ka lielie zīmoli arī nevēlas, lai remonti tiktu veikti dažādos krūmu kantoros, bet gan pie oficiāli atzītiem meistariem. Kā arī ierīces tiktu vienkārši nomainītas pret jaunām, tikmēr Fairphone principā remontu ļauj veikt paša spēkiem.

    Reklāma


    Protams, tas nav nekāds jaunums, ka Fairphone pamatā ir doma to labot un nomainīt kompenentes pēc iespējas vienkāršāk. Piemēram, tam var viegli noņemt aizmugurējo telefona paneli, lai piekļūtu akumulatoram. Kuru varēs izņemt un nomainīt kā vecajos labajos laikos.

    Jaunajam Fairphone 5 modelim ir uzlabota kameru nomaiņa, jo tagad katru sensoru ir iespējams nomainīt atsevišķi. Iepriekšējās paaudzes modelī bija jāmaina visa kameru sistēma. Tāpat telefons ticis pie sadalītas galvenās mikroshēmas, kas pēc iFixit domām nekādi nepasliktina labošanas iespēju.

    Šī gada modelis gan ir saņēmis vairākas brīdinājuma zīmes iekšējā korpusā, tomēr pēc iFixit domām tās nekādi nesarežģī komponenšu nomaiņu. Vienīgais Fairphone 5 ierobežojums ir pirkstu nospieduma sensora nomaiņa, jo to nav iespējams iegādāties atsevišķi. Neskatoties uz visu šo, iFixit šī telefona labošanas iespējas novērtējis ar 10 ballēm.

    Nedaudz dusmīgais Fairphone 5 apskats

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.12.2023 12:34

    Tagad Fairphone jāizlaiž kāds modelis bez Fairphone 5 apskatā minētajiem mīnusiem. Ar labāku procesoru, topa kameru un resnāku bateriju. Aizies uzreiz un prasīs vēl.

    Kursors.lv
    12.12.2023 12:47
    Reply to  Krotow

    Tad būs cita problēma – retais gribēs par šādu salīdzinoši noname ražotāja ierīci maksāt 1000+ eiro.

    Krotow
    12.12.2023 13:13

    Sony Xperia V maksā 800€. Ja Fairphone savu aparātu uztaisīs ar to kameru un bateriju, diez vai maksās daudz dargāk.

    Kursors.lv
    12.12.2023 13:44
    Reply to  Krotow

    Protams, ka maksās. Pat Sony nevar atļauties organizēt veiksmīgu viedtālruņu biznesu. Tad ko mēs gribam sagaidīt no Fairphone?

    Krotow
    12.12.2023 13:57

    Mož viņi var pārdot “telefona komplektu” ar manis minētajām daļām? Salikšu pats.

    Reklāma