Web Analytics
More
    Reklāma

    Cilvēki jau pamanījušies Apple Vision Pro brilles lietot pie braucoša auto stūres

    Jaunākie raksti

    No pagājušās piektdienas pircējiem pieejamas Apple Vision Pro paplašinātās realitātes brilles. Līdz ar to parādās video ar to lietošanu ikdienā, un viens no neparastākajiem gadījumiem ir briļļu lietošana pie braucoša auto stūres.

    Protams, Apple savā atbalsta dokumentācijā ir norādījusi, ka brilles šādi nedrīkst lietot, jo tas nav droši. Tomēr YouTube ir redzami vismaz divi video, kuros Tesla auto vadītāji ir uzvilkuši brilles, paralēli tās lietojot ar kustību žestiem un ik pa laikam atlaižot rokas no stūres. Viens no gadījumiem ir vadot Tesla Cybertruck pikapu.

    Reklāma


    Tas labi parāda arī to, ka šie šoferi uzticas zīmola Tesla autopilotam, jo brīžiem abas rokas ir noņemtas no stūres. Otrajā video redzams, ka šoferi ar uzvilktām Vision Pro brillēm aptur policists, tomēr patiesībā tas ir ticis samontēts un nav patiesība. Katrā ziņā šāda briļļu lietošana var izvērsties ļoti bīstama, bet paralēli parāda uz to, ka šoferi ir spējīgi redzēt un kontrolēt to, kas notiek uz ceļa. Vismaz daļēji.

    Tāpat brilles redzamas lietojot gan metro, gan šķērsojot gājēju pārejas, neuztraucoties par apkārt notiekošo. Līdz ar to varam spriest, ka šī it kā unikālā produkta adaptācija ir visai strauja. Kā arī tas parāda to, cik radoši lietām pieiet amerikāņi,, un kāpēc pārdotas jau 200 000 Vision Pro briļļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artūrs Landratovs
    06.02.2024 10:49

    Tiešām? Jo izskatās, ka esot kustībā, briļļu funkcionalitāte atslēdzas.
    https://www.youtube.com/watch?v=UvkgmyfMPks&t=116s

    LAN
    06.02.2024 19:34

    Ir 2 varianti – kkāds pārvietošanās režīms vai arī “turi” logu pirkstos lai neaizmūk.

    Usinss
    07.02.2024 09:20

    Vienīgais labms no vision pro- šī tehnoloģija beidzot aizies mainstream čaņikiem un idiotiem. Hololens jau pastāv kopš 2015. gad un ir reālas biznesa aplikācijas. Bet kā jau microsoft, caur pakaļu un sen nav bijis dzelžu apdeits. Cerība, ka microsoft un partneri sarosīsies un leks pakaļ apple piedāvājot jaudīgākas brilles ar mūsdienām adbilstošāku funkcionalitāti. Kaut gan uzņēmumā lietojam Hololens2, sensori strādā labi, telpu mapo ideāli. Piesieties gribas tikai dzelžu veiktspējai, kura atpaliek no 5 gadus veca telefona.

    Slais
    07.02.2024 11:13
    Reply to  Usinss

    Vaitad Microsofts neizmeta to projektu miskastē? Kaut ko biju dzirdējis par šāda tipa “brillēm”.
    Tas, ka citi tagad metīsies briļļu rāzošanā ir skaidrs, jautājums kas viņiem no tā visa sanāks un cik tas maksās. Apple ir populārs un appu ražotāji ļoti ātri pielāgosies. Microsofts un android arī ir populāri, bet tur paies pāris gadi kamēr izķers visus gļukus. Atceramies Apple M1 procesorus, nepagāja ne gads, kad jau liela daļa bija pielāgojuši softu priekš ARM.

    Flare
    07.02.2024 15:36
    Reply to  Slais

    Microsoft izmeta miskastē VR brilles, ne Hololens. Pēc informācijas netā, izskatās, ka drīz (protams, tas ir nosacīts jēdziens) gaidāma Hololens 3. paaudze.

    Reklāma