Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boston Dynamics” robotsuns spēj atdarināt dažādas personības, pateicoties “ChatGPT” (video)

    Jaunākie raksti

    Boston Dynamics” robotsuns Spot jau ir lieliski parādījis, kā prot skriet, lekt un pat dejot. Pateicoties mākslīgā intelekta tālākai attīstībai, viņš ieguvis runas spējas, kā arī prasmi atdarināt dažādas personas. Nesenā video, ar ko dalījies “Boston Dynamics”, redzams, kā Spot britu akcentā sarunājas ar darbiniekiem un izrāda tiem uzņēmuma telpas.

    Demonstrācijā redzams, ka Spot spēj runāt pilnos teikumos un atbildēt uz jautājumiem par konkrēto tēmu. Lai to panāktu, “Boston Dynamics” izmantojis “OpenAI ChatGPT” API, kā arī dažus atvērtā pirmkoda lielo valodu modeļus, kas nodrošina to, ka robotsuns sniedz loģiskas un atbilstošas atbildes. Tāpat Spot aprīkots ar skaļruni, teksta pārvēršanas runā funkcijām un risinājumu, kas liek robotsuņa mutei kustēties, kad tas runā.

    Reklāma

    Unikālākais šajā ziņā ir tas, ka robotsuns, pateicoties “ChatGPT”, tagad var atdarināt dažādas personības. Video redzams, kā tas iejūtas noliktavas gida lomā. Taču, ja vajag, Spot var būt arī 20. gadsimta sākuma arheologs vai kāda spilgta dažādu laikmetu personība. Jaunās runas spējas ļauj robotsunim sniegt ne tikai izklaidējošas atbildes, bet arī interpretēt dažādus datus parastam cilvēkam saprotamā valodā. To var lieliski izmantot, piemēram, ražošanas un loģistikas jomās, izskaidrojot tehnisko informāciju cilvēkam, kuram nav tik padziļinātu zināšanu konkrētajā jomā.

    Jāpiezīmē, ka “Boston Dynamics” robotsuņus izmanto plašu nozaru klāstu pārstāvoši uzņēmumi un iestādes. Piemēram, slimnīcas, lai sazinātos ar pacientiem, kas īpaši aktuāli bija pandēmijas laikā. Tāpat Spot sevi parādījuši kā labus aitu ganus un lauksaimniecības datu ievācējus, kā arī policijā, kad jārisina bīstamas situācijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    30.10.2023 09:47

    Pie staba apstāties, un pacelt kāju .. viņš arī prot ?

    Reklāma