Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” un “OpenAI” plāno investēt pusmiljardu dolāru cilvēkveidīgo robotu startapā

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka “OpenAI” un tā lielākais partneris “Microsoft” pēta iespēju investēt līdz pusmiljardam ASV dolāru cilvēkveidīgo robotu ražotājā, startapā “Figure AI“. Uzņēmums savā mājaslapā informē, ka vēlas kompānijām visā pasaulē piedāvāt autonomus cilvēkveidīgos robotus, šādā veidā parādot savas ambīcijas un gatavību konkurēt, piemēram, ar “Tesla Optimus” robotu.

    Ja “Figure AI” saņemtu no “OpenAI” un “Microsoft” šo finansējumu 500 miljonu dolāru apmērā, uzņēmuma vērtība sasniegtu 1,9 miljardus dolāru, kas to padarītu par pirmo vienradzi cilvēkveidīgās robotikas jomā. Tas būtu milzīgs panākums uzņēmumam, kas dibināts vien 2022. gadā.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Figure AI”  janvārī jau uzsāka sadarbību ar BMW, kas cilvēkveidīgos robotus plāno izmantot automobiļu ražošanā.

    Tikmēr “Nvidia” vecākais mākslīgā intelekta zinātnieks Džims Fans uzskata, ka robotika varētu kļūt par šī gada “lielāko lietu”, neskaitot lielo valodu modeļus. Par robotikas, īpaši cilvēkveidīgo robotu izaugsmi liecina vairāku uzņēmumu sniegums. Piemēram, Īlons Masks investoriem nesen atklāja, ka pastāv “laba iespēja”, ka nākamgad pirmie klienti saņems “Tesla” cilvēkveidīgo robotu “Optimus”. Savukārt “Agility Robotics” un “Apptronik” progress ir nedaudz lielāks, jo to roboti pašreiz jau tiek izmēģināti “Amazon” noliktavās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    02.02.2024 14:51

    Vienkarsi var nosaukt par droidiem, ka zvaigznu karos.

    Gundars
    03.02.2024 12:00

    Vēl drusku mazāka izglītības kvalitāte, vairāk tukšu bezmērķīgu izklaižu, labklājības pārsātinājuma un daļa cilvēces jau būs evolucionējusi uz robotu līmeni domāšanā un intelektā.

    SEOIT datu vākšana
    03.02.2024 21:01
    Reply to  Gundars

    Vēl mazāka cilvēku savstarpēja komunikācija. Vēl vairāk lietojam telefonus, datorus. Stiklotais skatiens it kā amfetamīns sistēmā. Rukājam neizpildāmus darba grafikus. Un opā esam jau bioroti.

    Reklāma