Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” prezentē sava cilvēkveidīgā robota “Optimus” otro versiju

    Jaunākie raksti

    Pirms vairāk nekā gada kompānija “Tesla” ar Īlonu Masku priekšgalā veica pārsteidzošu demonstrāciju, prezentējot strādājoša cilvēkveidīgā robota “Optimus” prototipus, kas spēj staigāt un dejot. Savukārt šī gada martā tika atrādīta tā uzlabotā versija, kas jau spēj darīt fiziskus darbus, piemēram, pārvietot priekšmetus. Darbs pie “Optimus” izstrādes turpinās, tāpēc 12. decembrī “Tesla” prezentēja robota nākamās paaudzes versiju “Optimus Gen 2”.

    Salīdzinot ar pirmo paaudzi, “Optimus – Gen 2” ir smalkāka figūra un tas pārvietojas par 30% ātrāk. Ātruma palielināšana bija iespējama, jo robots tagad ir par 10 kg vieglāks, tam ir uzlabota pēdas ģeometrija, jaunas šarnīrveida pirkstu daļas un veikti citi tehniski uzlabojumi.

    Reklāma

    Īlons Masks platformā “X” dalījies ar video, kurā redzams, kādas pārvērtības “Optimus” robots piedzīvojis, kā arī izceltas tā fiziskās dotības, piemēram, uzlabots līdzsvars, ķermeņa kontrole, spēja dabiskāk un ātrāk pārvietoties, priekšmetu pārvietošana, atrādīta arī pirkstu veiklība. Savukārt videoklipa beigās parādīts, kā “Optimus” nākamās paaudzes robots izpilda deju kustības, kas mazliet atgādina paša Maska izpildīšanos “Tesla” lielajos pasākumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.12.2023 13:34

    Kad sāksies izmēģinājumi kaujas laukā Ukrainā? Internetā jau ir atrodami video, kur šie šaudās ar ieročiem.

    Ciskudrillis
    14.12.2023 22:59
    Reply to  Skābene

    Šitie varētu aiziet līdz pozīcijai un uzdejot. Vismaz novērstu uzmanību :D

    Parasts latvietis
    15.12.2023 12:09

    Iet viņš tā , itkā būtu bikses pietaisijis….

    xs1
    15.12.2023 15:30

    Gan jau optimizēs … jācer, ka ne līdz tādam līmenim, ka meitenes Tev vairāk nevajadzēs, jo AI dollijs būs vēl labāks par jebkuru meiteni :)

    Sergejs
    15.12.2023 16:49
    Reply to  xs1

    Galva nesāpēs, kažoku neprasīs…😁

    Ciskudrillis
    15.12.2023 17:15
    Reply to  Sergejs

    Atklājies, ka galvasāpes izraisot vāvere, kura sadzirdot atšķirīgu viedokli, sākot lēkāt no zara uz zaru nenormālā ātrumā.

    Reklāma