Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks prezentē strādājošu cilvēkveidīgo robotu, kas dejo uz skatuves

    Jaunākie raksti

    Vakar, 30. septembrī, 18:15 pēc vietējā laika norisinājās jau otrā “Tesla” rīkotā “AI Day” jeb mākslīgā intelekta diena. Pērn tās ietvaros uzņēmums iepazīstināja ar cilvēkveidīgā robota “Optimus” jeb “Tesla Bot” konceptu. Tikmēr vasaras sākumā Īlons Masks saviem “Twitter” sekotājiem solīja, ka šogad gaidāmajā “AI Day” varētu nākt klajā ar jau strādājošu robotu. Te nu gan Masks nebija melojis, jo “Tesla” vakar tik tiešām prezentēja strādājošu cilvēkveidīgo robotu prototipus, kuri prot staigāt, dejot un pamāt skatītājiem.

    Bez prototipu demonstrācijas Masks arī parādīja dažus videoklipus, kuros redzams, kā robots veic citus uzdevumus, piemēram, cilā kastes. “Tesla” vadītājs jau iepriekš izteicies, ka “Optimus” esot ļoti spējīgs un būs labs palīgs rūpnīcās monotonu, bīstamu darbu veikšanai. To ļauj īstenot robotā iebūvētā mākslīgā intelekta programmatūra un tehnoloģijas, ko “Tesla” izmanto savās bezpilota automašīnās. “Optimus” aprīkots ar 2,3 kWh akumulatoru, tam ir Wi-Fi un LTE savienojums.

    Viens no pasākumā prezentētajiem robota prototipiem radīts vien nepilnu sešu mēnešu laikā. Protams, līdz galam tas gatavs nav un lai to pilnvērtīgi varētu izmantot, pie tā jāstrādā vēl vairākus mēnešus.

    Masks atklāja, ka atšķirībā no citiem līdzīgiem cilvēkveidīgajiem robotiem “Optimus” būs paredzēts masveida ražošanai un tiks izlaists “miljonos vienību”. “Tesla” vadītājs arī norādīja, ka robota cena varētu nesasniegt 20 000 USD, kas to automātiski padarītu lētāku par uzņēmuma automašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    01.10.2022 12:39

    Tad tas robots ir strādājošs vai dejojošs?

    Biteme
    02.10.2022 10:26

    Noķers vīrusu un kastu cilāšanas vietā dejos)

    Krotow
    03.10.2022 20:54
    Reply to  Biteme

    Muļķīgi ķiķinās un metīs kastes pa logu laukā.

    krissss
    03.10.2022 12:55

    nuuuuu…. Boston Dynamics roboti ir daudz veiklāki dejotāji un manevrētāji.
    Spēj lēkāt un pat salto kūleni izmest..
    https://www.youtube.com/watch?v=fn3KWM1kuAw
    https://www.youtube.com/watch?v=tF4DML7FIWk

    Last edited 1 year ago by krissss
    Munins
    03.10.2022 18:07

    Nu tā, pagaidām nekas izcils.

    bobis
    08.10.2022 22:03

    Varbut, ka ari aizvietos Ilonu Masku.

    Reklāma