Web Analytics
More
    Reklāma

    “Agility Robotics” atver pasaulē pirmo cilvēkveidīgo robotu ražotni

    Jaunākie raksti

    Robotikas uzņēmums “Agility Robotics” ir viens zināmākajiem cilvēkveidīgo robotu ražotājiem. Esam jau rakstījuši, ka uzņēmuma robotu “Digit” savām preču piegādēm plāno izmantot “Ford”. Sagaidāms, ka drīz vien par uzņēmuma produkciju runās krietni vairāk, jo “Agility Robotics” atvēris pirmo cilvēkveidīgo robotu rūpnīcu “RoboFab”.

    Jaunā rūpnīca atrodas Oregonas štatā, ASV, un tajā “Agility Robotics” gatavojas uzsākt sava cilvēkveidīgā robota “Digit” masveida ražošanu. Šis ir liels notikums ne tikai pašam uzņēmumam, bet arī robotikas nozarei kopumā, jo, kā saka pats “Agility Robotics” – tā ir pasaulē pirmā cilvēkveidīgo robotu ražotne.

    Reklāma

    Kā jau šāda veida robotiem, “Digit” ir divas kājas un divas rokas, un tas ir konstruēts tā, lai varētu brīvi manevrēt un strādāt kopā ar cilvēkiem noliktavās un rūpnīcās. Robots ir spējīgs pacelt priekšmetus, kārtot tos un manevrēt, vienlaikus saglabājot līdzsvaru. Šī spēja ļauj tam darboties arī tādā vidē, kur ir pakāpieni un cita veida šķēršļi, kas citu ražotāju robotus pagaidām ierobežo.

    “Agility Robotics” izpilddirektore Eindreia Kempbela, kura iepriekš strādājusi arī “Apple” un “Ford” inženierijas nodaļās, atklājusi, ka, strādājot ar maksimālo jaudu, ražotne gada laikā spēs radīt 10 000 cilvēkveidīgo robotu “Digit” vienību, kā arī nodarbinās vairāk nekā 500 cilvēku. Šobrīd uzņēmums fokusējas uz savu pirmo ražošanas līniju uzstādīšanu un testēšanu.

    AvotsCNBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma