Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford preču piegādēm izmantos cilvēkveidīgo robotu Digit

    Jaunākie raksti

    Robotikas uzņēmums “Agility Robotics” aizvadītajā gadā nāca klajā ar savu jaunāko veikumu – robotu Digit. Pēc savas uzbūves un spējām tas daudz neatšķiras no cilvēkveidīgas būtnes.  Nu šo robotu savām piegādēm kā uzticamāko kurjeru izvēlējusies autobūves kompānija “Ford”.

    Digit modeļa robotam, šķiet, daudz netrūkst no tā, ar ko aplaimots cilvēks. Tam ir kājas, rumpis un nesen tas arī ticis pie visai spēcīgām rokām, kas ļauj darīt lielu daļu to pašu pienākumu, ko veic strādnieki noliktavās un rūpnīcās. Tomēr uzņēmums “Ford” šim robotam atradis citu pielietojumu. Kļūstot par “Agility Robotics” pirmo klientu, tas Digit robotu plāno izmantot kā preču piegādātāju.

    Reklāma

    Avots: Agility Robotics

    Kā norādījis Digit radītājs – roku pievienošana ir būtisks uzlabojums salīdzinājumā ar iepriekšējo “Agility Robotics” veikumu – 2017. gadā radīto Keisiju, kas funkcionēja kā bezroku robots un lielākoties palīdzēja pētniecībā. Manāmus uzlabojumus guvušais Digit spēj pats piecelties pēc kritiena, kāpt pa trepēm, atvērt durvis, pārvietot priekšmetus – nu visu to, kas jāvar gan kurjeram, gan noliktavas strādniekam. Kā jau noprotams, savos pienākumos Digit spēj būt elastīgs – izstrādāts ar minimālu programmēšanu, tas ir noderīgāks par tiem līdziniekiem, kas radīti vienam konkrētam mērķim.

    Avots: Agility Robotics

    Uzņēmums norādījis, ka Digit veida robotus būs iespējams pasūtīt vēlāk šajā gadā. Vienlaikus cena par šādu palīgu uzņēmumā vai mājās nebūs nekāda zemā – potenciālajam pircējam jārēķinās ar summu sešciparu skaitļa apmēros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma