Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mīļo dienasgrāmatiņ…”, jeb Apple beidzot iPhone lietotājiem piedāvā Journal lietotni

    Jaunākie raksti

    Pirmdienas vakarā pēc Latvijas laika pie atbilstošajiem iPhone modeļiem nonāca jaunākais iOS 17.2 programmatūras atjauninājums. Reizē ar to beidzot pieejama Journal lietotne, kas tika prezentēta šī gada vasarā.

    Jaunā pierakstu un atmiņu lietotne Journal tika izziņota WWDC23 izstrādātāju konferencē, kā viens no lielajiem jaunumiem gaidāmajā iPhone operētājsistēmā iOS 17. Taču tā nebija pieejama uzreiz tās izlaišanas brīdī, bet aptuveni trīs mēnešus vēlāk. Journal mērķis ir kalpot par digitālo dienasgrāmatu.

    Lietotnes uzdevums ir ļaut veikt dažādus pierakstus, uzskaitīt emocijas, pievienot vietas un atmiņas foto un video veidā. Tāpat veikt audio ierakstus. Papildu tam Journal ir spējīgs izmantot citu lietotņu informāciju, lai veidotu ikdienas atskaiti par padarīto. Piemēram, paņemt informāciju par sportiskajām aktivitātēm.

    Liels uzsvars likts gan uz mākslīgo intelektu, gan Journaling Suggestion API, kas ļauj izmantot informāciju no citām lietotnēm, veicinot automātisku pierakstu veidošanos. Journal ir iespējams uzstādīt, lai katru dienu noteiktā laikā nāktu atgādinājums par dienasgrāmatas ieraksta veikšanu.

    Protams, nav aizmirsts par drošību, jo šādi ieraksti var saturēt ļoti personisku informāciju. Pēc Apple teiktā, visi Journal ieteiktie ieraksti tiek glabāti pašā ierīcē, kā arī tie ir pilnībā šifrēti, kad tiek ielādēti iCloud mākoņservisā. Papildu drošībai tos iespējams bloķēt ar paroli vai biometrisko atpazīšanu.

    Vēl iOS 17.2 saņēmis pārveidotu Apple TV lietotni, Health lietotni tagad var pārvaldīt ar Siri digitālo asistentu, kā arī iPhone 15 Pro beidzot var filmēt Spatial Video, ko varēs redzēt Vision Pro brillēs.

    Vai jums jau ir izdevies izmēģināt jauno Journal lietotni?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma