Web Analytics
More
    Reklāma

    BBC uz nenoteiktu laiku pārtrauc filmēt slaveno autošovu “Top Gear”

    Jaunākie raksti

    Britu raidsabiedrības BBC filmētais autošovs Top Gear (latviski “Gāzi Grīdā”) gadiem ilgi bijis populārākais informatīvi-izklaidējošais raidījums par auto tematiku, tā veidotājiem un arī BBC sagādājot pasaules slavu. Tagad raidsabiedrības pārstāvji paziņojuši, ka raidījuma britu versijas filmēšana ir pārtraukta un pārskatāmā nākotnē to atsākt nav plānots. Kā zināms, Top Gear licenci iegādājušās televīzijas vairākās pasaules valstīs un raidījuma lokālās adaptācijas filmētas ASV, Austrālijā un citviet pasaulē.

    Raidījuma filmēšana tehniski tika pārtraukta pagājušā gada decembrī, kad viens no vadītājiem Endrjū Flintofs piedzīvoja smagu avāriju trasē netālu no Londonas, filmējot kādu no segmentiem. Viņš guva smagas traumas un atsevišķi britu mediji ziņo, ka kādreizējam Anglijas kriketa izlases kapteinim, tagad raidījumu vadītājam, ir paveicies izsprukt cauri dzīvam.

    Reklāma

    BBC pārstāvji paziņojumā norāda, ka neapšaubāmi šāds lēmums sagādās vilšanos raidījuma cienītājiem, taču šobrīd tas esot pareizākais, ko darīt. Britu mediji ziņo, ka BBC ar Flintofu noslēguši vienošanos 9 miljonu britu mārciņu apjomā, izvairoties no tiesu darbiem.

    Šī nav pirmā reize, kad kāds no raidījuma vadītājiem cieš smagā negadījumā filmēšanas laikā – viens no “vecās trijotnes” vadītājiem Ričards Hamonds 2006. gadā avarēja ar dragreisa automašīnu, viņam zaudējot kontroli pār mašīnu, braucot 460km/h lielā ātrumā. Pēc negadījuma Hamonds vairākas nedēļas pavadīja komā, taču vēlāk atgriezās raidījumā un turpināja to vadīt līdz pat 2015. gadam, kad trijotne ar Hamondu, Džeimsu Meju un Džeremiju Klārksonu pameta raidījumu un uzsāka jaunu projektu sadarbībā ar Amazon. Toreiz Klārkons iekūlās skandālā par uzbrukumu kādam no producentiem un BBC nepagarināja līgumu ar viņu, bet abi pārējie vadītāji, demonstējot lojalitāti, darīja to pašu, norādot, ka pasaules slavu raidījums izpelnījās, pateicoties tieši ķīmijai starp visiem trim vadītājiem. Gadu gaitā gaitā filmēšanas laikā Top Gear vadītāji ar zināmu regularitāti guvuši vieglākas vai smagākas traumas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.11.2023 13:24

    Bez Klarksona, Meja un Hammonda tur vairs nebija ko redzēt. Tas sviests, ko viņi tur darīja, sapiparojot ar angļu humoru bija vienīgais, kas pie TG piesaistīja :)

    Roberts
    25.11.2023 14:10
    Reply to  Krotow

    Yeap pat es skatijos kaut gan man dzili riebjas jebkas kas ir ar masinam vai autosportu :D

    Slapjais Bebrs
    25.11.2023 14:34
    Reply to  Krotow

    Man tas “šovs” izbeidzās, kad pieminētā blice sāka klaji destruktīvas darbības plebeju piesaistīšanas labad.
    Pārfrazējot, ja esi pieēdies atlikumus atdod nabagiem/utilizē/whatever nevis sāc ar tiem svaidīties.

    KKTK
    25.11.2023 18:36
    Reply to  Slapjais Bebrs

    Jā, producentam Andy Wilmanam jau pāri 50, smadzene vairs nevelk un perdeļjoki sāk likties atkal smieklīgi. Piekrītu, ka TopGear arī ar slaveno trijotni vairs nebija skatāma.

    Kerčas Mosts
    25.11.2023 15:54
    Reply to  Krotow

    Mēs pat kādreiz ar čomu iedzeršanas reizes pielāgojām pēc kārtējās sērijas parādīšanās torrentos.

    Pelis
    26.11.2023 09:54

    Tas pa vidu Kris Hariss, bija veicis diezgan solīdus autotestus, ļoti tehniskus un uz sacīkšu braukšanu orientētus, un tas viss bija bez humora, tā teikt testi pa nopietno.

    Bet tad viņš parādās Top gear un paliek nevis par nopietnu auto testeri, bet par humoristu. Tas nekādi negāja kopā.

    Jo vecie Topgear vadītāji tieši bija šovmeņi humoristi, nevis labi auto braucēji, viņi pat driftēt iemācījās kaut kad uz pēdējām 4 sezonām, līdz tam mācēja tikai saslīdēt krūmos :)

    Egils
    28.11.2023 09:17

    Good, jaunais top gear bija sūds

    Reklāma