Web Analytics
More
    Reklāma

    Kazahstāna oficiāli ievieš digitālo valūtu

    Jaunākie raksti

    Svaigākās ziņas liecina par to, ka Kazahstāna kļuvusi par nākamo valsti, kur oficiāli ieviesta centrālās bankas digitālā valūta (Central Bank Digital Currency – CBDC). Kazahstānas Nacionālās maksājumu korporācijas priekšsēdētājs Binurs Žaļenovs 15. novembrī veicis pirmo darījumu ar valsts jauno digitālo valūtu – digitālo tenge.

    Kazahstānas vietējais ziņu medijs Kapital.kz vēsta, ka sava paziņojuma laikā Žaļenovs demonstrēja, kā veic maksājumu par šo digitālo valūtu. Viņš norēķinājās ar debetkarti, kas piesaistīta digitālās valūtas kontam. Žaļenovs arī solīja, ka nākamgad gaidāma “masveida digitālās tenge platformas attīstība”. Viņš skaidroja, ka 2024. gadā fokuss būs uz bezsaistes maksājumiem, savukārt 2025. gadā – pārrobežu norēķiniem.

    Reklāma

    Lai varētu vikt norēķinus digitālajā valūtā, izmantojot maksājumu karti, Kazahstāna sadarbojās ar “Visa” un “Mastercard”, kā arī vietējām bankām. Šādā veidā iespējams arī veikt maksājumus no jebkuras vietas pasaulē, izmantojot “Apple Pay”, “Samsung Pay” un citus digitālos norēķinu risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    viens
    16.11.2023 15:32

    mani eiro arī ir digitāli, ja mana naudas plūsma notiek tikai elektroniski? neesmu turējis rokās skaidru naudu nu jau 3 gadus.

    viens
    16.11.2023 20:20

    digitālais eiro, pirms tas top digitāls – kur tas radās? kur radās tas papīra 10nieks, ko kāds iebāza bankomātā un tad kaut kādā ekrānā parādījās ka ir 10 eur kontā?
    tur tādas blēņas vispār sarakstītas. tas maciņš – katrs pats varēs sev tādu uztaisīt? vai būs jālieto kāds no piedāvātajiem, kurus kāds tā kā sertificējis? vai varbūt ecb sertificēts vai pašas ecb izstrādāts maciņš? un par to atsekošanu vispār :)
    tēma jau interesanta, bet nevajag glupības raxtīt. es vispār visur pasaulē ieviestu 1 valūtu “nauda”, kas pastāvētu dažādās formās, katrā valstī vai kaut vai pilsētas kādā rajonā to varētu saukt kā grib, piem., par latu. vai lasi. vai kotleti

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    16.11.2023 18:00

    Kurā kriptobiržā viņu tirgo? All in!

    Reklāma