Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa oficiāli plāno digitālu kripto-eiro

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība oficiāli pastāstījusi par plāniem ieviest digitālu kripto-eiro jau 2023. gada sākumā. Šobrīd noris sarunas ar Eiropas Centrālo banku par nepieciešamajiem likumiem un esošo likumu papildinājumiem. Jau vairāku valstu valdības sākušas koķetēt ar dažādām kriptovalūtām, bet Eiropai pirmajai varētu izdoties ieviest mūsu ikdienā īstu, uzticamu kriptovalūtu.

    Vēl pagājušā gada novembrī Eiropas Centrālās bankas valdes loceklis Fabio Panetta pauda viedokli, ka ja Eiropas Savienība neieviesīs savu kripto-eiro, tad tirgus nepaliks tukšs un te ienāks kāds liels spēlētājs.

    Reklāma

    Digitālais kripto-eiro vēl arvien būšot eiro – kā banknotes, tikai digitālā formā. Kripto-eiro būs legāls norēķinu līdzeklis, kas būs pieejams visiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem.

    Kripto-eiro neaizstās esošo naudu, bet drīzāk papildinās esošās norēķinu sistēmas un to iespējas. Kripto-eiro norēķini varētu būt sava veida drauds esošajām norēķinu sistēmām un bankām, kas paļaujas uz klientu maksātajām mēneša maksām par norēķinu kartēm un kontiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    lasītājs
    15.02.2022 14:01

    Vai var lūgt ievietot arī saiti uz avotu, t.i. uz Eiropas Savienības resursu, kur izlasāms oriģinālais paziņojums un, iespējams, arī izlasāmas detaļas?
    Lai tiem, kam interesē vairāk, var aiziet uz oriģinālo resursu un skatīties paši tālāk.

    Name*
    15.02.2022 15:46
    Reply to  lasītājs
    karlis
    15.02.2022 15:05

    raksts par neko.
    bez tehniskās realizācijas apraksta vai vīzijas …

    davix
    15.02.2022 15:18

    No raksta noprotams, ka tā piedāvātu valūtas konvertāciju uz kripto formātu. Tā naudiņa tomēr vispirms būs jānopelna, lai tālāk to konvertētu. Nepietiks vien ar jaudīgi datoru, lai to “raktu” no plika gaisa.

    Gundars
    15.02.2022 20:27
    Reply to  davix

    Un tieši tas arī ir reāls digitālas valūtas modelis. Nevis tā parodija, kur katrs, kam sagribās var kļūt par naudas mājdrukātāju vai precīzāk mājģenerētāju. Katram tomēr ir savs pienesums jādod kopīgā sistēmā, lai kaut kas funkcionētu ilgtermiņā. Nevis jānopērk dators ar jaudīgu videokarti un jāpalaiž, pie tam, cik dzirdēts ar zagtu elektrību un uz dabas resursu rēķina neadekvātā apjomā pret iegūto.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    15.02.2022 22:12
    Reply to  Gundars

    Kādā ziņā pašreizējais eiro nav digitāls?

    karlis
    16.02.2022 12:40

    pašreizējais eiro ir tik digitāls, cik atļauj excelis. vajag papildus miljonu … noproblem. tā ir tikai jauna rinda excelī.

    savukārt kriptoEiro ir kautkas cits.
    pati būtība ir cita. un rezultātā apjājiens arī būs citā mērogā.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.02.2022 01:25
    Reply to  karlis

    Kāda ir tā būtība?

    19.02.2022 18:32

    Nav jāmaksā par bankas karti.
    Jāapmaina pret Etherium.

    Reklāma