Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla varētu realizēt vīziju par uzlādes staciju, kas apvieno arī ēstuvi un āra kinoteātri

    Jaunākie raksti

    Īlonam Maskam jau pirms vairākiem gadiem bija ideja par to, ka kopā ar Tesla Supercharger lādētājiem varētu tikt atvērta ceļmalas ēstuve un āra kinoteātris. Izskatās, ka drīzumā varētu būt pieejama pirmā šāda veida vieta rietumu Holivudā.

    Kaut arī sākotnēji Masks to vēlējies realizēt Santa Monikā, kurai piestāvētu šāds koncepts, tikmēr praksē ir saņemta būvniecības atļauja rietumu Holivudā, kas gan nav tālu no vīzijas vietas. Pēc Maska teiktā, jaunajā Supercharger uzlādes stacijā atradīsies ēstuve, kas līdzināsies tajām, kādas Amerikā darbojās 50. gados.

    Tas būs angliski saucamais daineris, kuram būtu iespēja izmantot atvērtu otro stāvu. Kopā ar šo ēstuvi būs pieejami arī divi arā ekrāni, uz kuriem vērot 100 labākās filmas. Papildu tam būs iespējams izmantot kādu no 32 Tesla Supercharger uzlādes stacijām. Saistībā ar šo plānu var minēt neseno analītiķu viedokli, ka uzlādes tīkls varētu kļūt par ļoti ienesīgu biznesu.

    Ja izdosies plānotā iecere par ēstuvi un āra kinoteātri, kamēr tiek lādēti elektroauto, tas varētu kļūt par konceptu arī citās vietās. Pašreiz Tesla Supercharger tīkls ir pieejams gandrīz visos ASV štatos. Tāpat nesen noslēgtas sadarbības ar citiem autoražotājiem, kas paplašinās tā izmantotāju pulku.

    AvotsYahoo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    01.09.2023 19:03

    Tas jau no sākuma bija skaidrs, ka uzlādei neizbēgami patērējamais laiks būs iespēja ēdināšanas un izklaides sniedzējiem. Un ja kādreiz arī būs dažu gaidītie nomaināmie akumulatori, tad cena būs tāda kā parastā uzlāde + ēstuves vidējais čeks. Nu, lai nerastos doma “kāpēc man tērēt laiku ceļmalā, gaidot kamēr uzlādēsies”.

    Redzēsim, vai kādam ienāks prātā doma ierīkot pie liellādētavas sporta kompleksu, frizētavu, tetovēšanas darbnīcu.

    Šopoholiķis
    02.09.2023 01:42
    Reply to  Biteme

    Un tā pamazām aizdomāsies, ka EV īstā vieta ir lielveikals.

    Pēča
    04.09.2023 09:01
    Reply to  Šopoholiķis

    Mja, galā tos ‘ietaupītos’ pāris eiro uz bāku salīdzinot ar uzlādi iztērēsi nevajadzīgās figņās, jo kamēr tavs gludeklis lādesies, tikmēr iesi šopingot kur tevi ievilinās ko nopirkt.
    Vot tev ekonomija….

    Biteme
    04.09.2023 09:24
    Reply to  Pēča

    Lai ietaupītu, cilvēki nestaigās pa veikaliem, bet sēdēs kafejnīcā. Tā kā tie saldie nieki beigās izmaksā diezgan daudz, tad nopirks kafejnīcas abonementu un par kafiju ar kūku maksās mazāk, nekā cilvēks no malas – bet uzņems tos regulāri un tas viss krāsies viduklī, līdz būs jāiet pie ārstiem un tad izmaksas pārsniegs visus ieguvumus.
    Ja lādēšanas laiks būtu ilgāks, varētu to izmantot sporta zālē, bet diez vai tik ilgi būs jāgaida (vai arī sports būtu pārāk īss), un tad vēl būtu jāmaksā par to, ka kāds auto piebrauc un pieslēdz, pēc tam pabrauc nost lai nav jāmaksā par lādētāja aizņemšanu.

    Vārdu sakot – ikdienas braukalēšana ar auto 2 dienā vairumam cilvēku ir strupceļš, savukārt citiem tā ir peļņa.

    Reklāma