Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Supercharger uzlādes tīkls var kļūt par 10-20 miljardu dolāru gadā vērtu biznesu

    Jaunākie raksti

    Anlītiķi uzskata, ka Tesla ātrās uzlādes tīkls varētu kļūt par 10 līdz 20 miljardu dolāru vērtu biznesu līdz 2030. gadam.

    Tesla Supercharger ātrās uzlādes tīkls tika atklāts 2012. gadā, kļūstot par pirmo šāda veida pakalpojumu, lai sniegtu iespēju elektroauto īpašniekiem nobraukt tālākas distances. Tas tika darīts, lai spētu pārdot vairāk Tesla automašīnu. Pirmsākumos Masks norādīja, ka Supercharger uzlādes tīkls netika plānots kā ieņēmumu punkts.

    Reklāma

    Tomēr prakse ir pierādījusi pretējo, īpaši Ziemeļamerikā, kur tas ir vienīgais tāda apjoma ātrās uzlādes tīkls. Kā arī nesen noslēgtās sadarbības ar citu elektroauto ražotājiem, pastiprinās Tesla pozīcijas uzlādes tīklu segmentā. Šiem uzlādes punktiem ir iespēja kļūt par nākamajām degvielas uzpildes stacijām, kas nozīmē papildu pievienoto vērtību.

    Protams, tīri idejiski tās paliks vietas, kur cilvēkiem paņemt kafiju un uzkodas, kā arī iespējami citi nosacījumi, lai saņemtu lētāku uzlādi, piemēram, pie lielveikaliem. Īpaši ir jāuzsver faktors, ka elektroauto uzlāde notiek ilgāk nekā degvielas uzpilde, līdz ar to cilvēki šajās vietās pavadīs ilgāku laiku. Skaidrs, ka liela daļa elektroauto lādē mājās, tomēr garajos pārbraucienos liela nozīme ir šīm uzlādes stacijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma