Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā arvien biežāk tiek uzstādīti jaunās paaudzes Tesla Supercharger V4 lādētāji

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla savu Supercharger uzlādes tīklu nemitīgi papildina ar jaunām uzlādes vietām, bet Eiropā Tesla arvien biežāk izmanto jaunos Supercharger V4 lādētājus. Jūlijā Eiropā atvērtas trīs jaunas stacijas ar šiem lādētājiem, kas nozīmē, ka mūsu pasaules daļā ir vismaz četras uzlādes vietas ar šiem lādētājiem.

    Pirmais Supercharger uzlādes punkts ar jaunajām Supercharger V4 iekārtām tika atvērts Nīderlandē šā gada pavasarī. Vēl divi uzlādes punkti atvērti Francijā, bet ceturtā vieta, kur jau tagad uzstādīti Supercharger V4 lādētāji, ir Austrijas pilsēta Grāca. Vietējie tīmekļi lietotāji Austrijā pamanījuši, ka iekārtas aprīkotas ar bezkontakta bankas karšu lasītāju vai vismaz vietu, kur to iebūvēt. Pagaidām nav zināms, kad šī funkcija gan būs pieejama. Tāpat jaunie lādētāji aprīkoti ar displejiem.

    Iemesls šādām izmaiņām Tesla lādētāju dizainā ir vienkāršs – Eiropas Savienības noteikumi paredz, ka tuvāko gadu laikā klientiem ir jābūt iespējai norēķināties par uzlādi ar bezkontakta maksājumu karti. Mērķis ir panākt, lai uzlāde jebkur Eiropā uz galvenajiem autoceļiem būtu tikpat vienkārša kā degvielas ieliešana. Šobrīd uzlādes veikšanai bieži nepieciešama viedtālruņa lietotne vai abonements konkrētajam pakalpojumiem, kas ceļošanu pa Eiropu ar auto visnotaļ apgrūtina. Arī informācijai par uzlādes cenu ir jābūt viegli nolasāmai un saprotamai, tāpēc tiek ierīkoti displeji. Arī citi uzlādes tīklu operatori Eiropā gatavojas šīm pārmaiņām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    svs
    03.08.2023 12:40

    ir publiceta elektroauto ipasnieku aptauja – katrs 4 neieteiktu pirkt elektroauto, visapmierinatakie esot tesla 70% un porsche60%, viszemaka apmierinatie ir VW, Olel, citroen 20%

    Kursors.lv
    03.08.2023 13:04
    Reply to  svs

    Padalīsies ar saiti uz šo aptauju?

    Noass
    03.08.2023 16:20
    Reply to  svs

    Tad kāpēc pirkt eiropiešu lūžņus? Tesla, polstar,kia ,hyundai,MG…. un būsiet apmierināti.

    Reklāma