Web Analytics
More
    Reklāma

    ES nopietni apdraud “Adobe” un “Figma” apvienošanās plānus

    Jaunākie raksti

    Līdzīgi kā “Microsoft” un “Activision Blizzard” gadījumā arī “Adobe” apvienošanās ceļš ar “Figma” ir ļoti grūts un sarežģīts. Teju pirms gada, precīzāk, 2022. gada septembrī, “Adobe” paziņoja, ka par 20 miljardiem ASV dolāru vēlas iegādāties dizaina platformu “Figma”. Jūlijā rakstījām, ka Lielbritānijas regulators uzsācis izmeklēšanu par abu uzņēmumu apvienošanos. Nu arī Eiropas Savienībai (ES) ir visas iespējas izjaukt “Adobe” un “Figma” darījumu.

    Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka uzsākusi padziļinātu pretmonopola izmeklēšanu saistībā ar “Adobe” plāniem iegādāties “Figma”. EK skatījumā pastāv bažas, ka šis darījums var “samazināt konkurenci attiecībā uz interaktīvu produktu dizaina programmatūras piegādi un digitālo līdzekļu izveides rīkiem”. Šī izmeklēšana varētu norisināties līdz pat decembrim, jo 14. decembrī EK ir jālemj par turpmākajiem soļiem attiecībā uz šo darījumu. Tie ietver, piemēram, prasību veikt līgumā labojumus, apstiprināt darījumu vai arī noraidīt to. Jāpiezīmē, ka jau februārī EK paziņoja, ka izvērtēs “Adobe” un “Figma” apvienošanos pēc tam, kad vismaz 16 ES bloka valstis bija lūgušas to darīt.

    Reklāma

    Paralēli EK izmeklēšanai abu uzņēmumu apvienošanās joprojām tiek izvērtēta arī ASV un Lielbritānijā. Lielāks drauds darījuma noslēgšanai šobrīd ir Lielbritānijas regulatori, kuri 13. jūlijā uzsāka pretmonopola izmeklēšanas otro fāzi pēc tam, kad “Adobe” un “Figma” nepiedāvāja risinājumus pretmonopola problēmu risināšanai. Šai izmeklēšanai noteikts termiņš līdz 27. decembrim. Ņemot vērā šos šķēršļus, maz ticams, ka abu uzņēmumu apvienošanās varētu notikt šogad, kā bija paredzēts iepriekš.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    09.08.2023 11:38

    Pozitīva ziņa.

    Reklāma