Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijas regulators uzsācis izmeklēšanu par “Adobe” un “Figma” apvienošanos

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada septembrī ziņojām, ka programmatūras izstrādātājs “Adobe” par 20 miljardiem ASV dolāru plāno iegādāties dizaina platformu “Figma”. Izskatās, ka šī darījuma noslēgšana vedas tikpat grūti kā “Microsoft” plāni beidzot nopirkt “Activision Blizzard”. Arī šoreiz darījumam ceļā nostājies Lielbritānijas regulators, kas paziņojis, ka uzsāk padziļinātu izmeklēšanu par “Adobe” un “Figma” apvienošanos.

    Lielbritānijas Konkurences un tirgus iestāde (The Competition and Markets Authority (CMA)) aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka ir nosūtījusi pieprasījumu otrā posma izmeklēšanai, kuras ietvaros darījumu starp “Adobe” un Figma” stingrāk un nopietnāk izvērtēs neatkarīga CMA speciālistu komisija. Mērķis ir izvērtēt, vai abu uzņēmumu apvienošanās nemazinās konkurenci dizaina programmatūras izstrādes jomā.

    Reklāma

    Pagājušajā mēnesī CMA veica “pirmā posma izmeklēšanu”, kuras laikā tika secināts, ka pastāv būtiska līdzība starp “Adobe” un “Figma” piedāvātajiem produktiem. Tas nozīmē, ka, ja darījums starp abiem uzņēmumiem notiktu, samazinātos konkurence tirgū, kas arī mazinātu konkurences draudus pašam “Adobe”. Līdz ar to tas radītu labvēlīgu augsni dizaina programmatūras pakalpojumu cenu celšanai un inovāciju samazinājumam.

    “Adobe” joprojām cer darījumu ar “Figma” noslēgt līdz šī gada beigām. Taču Lielbritānijas regulators nav vienīgais šķērslis ceļā uz šo mērķi. Arī ASV regulatori uzsākuši izmeklēšanu saistībā ar plānoto apvienošanos. Savukārt Eiropas Savienība savu vārdu teiks 7. augustā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    18.07.2023 13:59

    Figņa!

    trx450
    18.07.2023 14:29

    tieši tas pats.

    Zefīrs
    18.07.2023 15:11

    Cerams, ka nenoslēgs. Adobe prot sačakarēt labus softus.

    Reklāma