Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī pārnēsājamām spēļu konsolēm Eiropā būs jābūt viegli maināmai baterijai

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš esam ziņojuši, ka Eiropas Savienība ir vienojusies par regulām, kas kontrolēs to, lai dažādām elektroierīcēm būtu viegli nomainīt baterijas, samazinot elektroatkritumu daudzumu.

    Jaunā regula kontrolēs visu akumulatora ciklu, kas sāksies ar tā ražošanu un beigsies ar pārstrādi. Mērķis ir nodrošināt, ka baterijas ir drošas, ilgtspējīgas, kā arī konkurējošas. Līdz šim ērta bateriju nomaiņa tika attiecināta uz viedtālruņiem, kam līdz 2027. gadam būtu jāspēj nodrošināt viegli nomaināmu bateriju pašam gala lietotājam.

    Reklāma

    Netika precizēts, vai šī regula skars pārnēsājamās spēļu konsoles, taču tagad parādījusies jauna informācija, ka arī tām būs jāseko šīm izmaiņām. Regula gan neskars šobrīd tirgū esošās konsoles, kā Nintendo Switch un Steam Deck, bet varētu attiekties tieši uz nākamo paaudžu iekārtām.

    Domāju gan, ka maza izmēra spēļu konsolēm šo prasību būtu vieglāk realizēt, vienkārši ļaujot to ārēji nomainīt, jo vizuāli tas tik ļoti neietekmētu kopējo dizainu un lietošanu, ko nevar teikt par viedtālruņiem. Iespējams, ka pirmās pārnēsājamās spēļu konsoles, kuras skars regula, varētu būt nākamās paaudzes Steam Deck un Nintendo Switch 2.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    pienene
    19.07.2023 16:53

    Laba ziņa.

    Bet ir interesants novērojums, man mājās ir divas SWITCH konsoles (abas ir parastās v2 versijas (ar uzlaboto procesoru)) un abām nav nekādu sūdzību par baterijām. Mana konsole ir kopš 2019 beigām un tiek spēlēta diezgan bieži, puišelim konsole ir nedaudz vairāk kā gads, bet tiek spēlēta katru dienu. Abas joprojām turas cienījami, ir nelieli zudumi cik ilgi var spēlēt, bet nav tā ka es sūdzētos.

    Bet liela sūdzība būtu par joycon kvalitāti. Abām konsolēm tieši kreisais joycon ir ar driftu. labā puse ir viss ok.

    19.07.2023 23:40
    Reply to  pienene

    vai nu sūti uz bezmaksas remontu, vai nopērc Gulikit Hall sensor joysticks, nomaini un aizmirsti.

    Eins
    19.07.2023 18:50

    Mērķis ir nodrošināt, ka baterijas ir drošas, ilgtspējīgas….

    Vai tad par ilgspējīgākām baterijām nebūtu jādomā tieši tad, kad nevar nomainīt bateriju? Nākotnē nebūs ko domāt. Ja pēc gada izbeidzās, tad nomaina.

    nedarata
    20.07.2023 10:19

    Laptopu baterijām arī būs kāda regula?

    20.07.2023 10:45
    Reply to  nedarata

    tas attiecas uz visām pārnēsājamām baterijām.

    Examples of portable batteries and accumulators, which are all-sealed batteries and accumulators that an average person could carry by hand without difficulty and that are neither automotive batteries or accumulators nor industrial batteries or accumulators, include single cell batteries (such as AA and AAA batteries) and batteries and accumulators used by consumers or professionals in mobile telephones, portable computers, cordless power tools, toys and household appliances such as electric toothbrushes, razors and hand-held vacuum cleaners (including similar equipment used in schools, shops, restaurants, airports, offices or hospitals) and any battery or accumulator that consumers may use for normal household applications.

    Hotlinemiami
    20.07.2023 13:16

    Henrij uzspelesim minecraft un roblox kopa !;-)

    Reklāma