Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas pilsēta prezentē valdības atbalstītu metaversa platformu

    Jaunākie raksti

    Pērn liela daļa tehnoloģiju uzņēmumu skaļi pauda savas vīzijas par metaversu un biznesa izvēršanu šajā virtuālajā pasaulē. Ideju bija daudz un aktivitāte liela, taču tagad šķiet, ka tikai “Meta” turpina aktīvi un ar lieliem ieguldījumiem īstenot savu metaversa sapni. Kas attiecas uz valstīm, savus plānus par metaversu kaļ Ķīna, kuras Dzjansu provinces galvaspilsēta Nanjing 22. maijā prezentējusi Ķīnas Metaversa tehnoloģiju un lietojumprogrammu inovāciju platformu. Tās mērķis ir veicināt metaversa pētniecību un attīstību Ķīnā.

    Ziņots, ka jaunā metaversa platforma tapusi un tiks pilnveidota ar Ķīnas valdības atbalstu. Savukārt to dibinājušas personas, kuras pārstāv dažādas akadēmiskās institūcijas un ar metaversu saistītus uzņēmumus. Norādīts, ka platformas mērķis ir apvienot Ķīnas akadēmisko iestāžu un uzņēmumu resursus, lai stiprinātu izpēti ar metaversu saistītās jomās.

    Reklāma

    Būtiski, ka metaverss Ķīnā ir tik aktuāls, ka pilsētas savā starpā sacenšas šīs virtuālās pasaules attīstībā. Piemēram, arī Šanhaja aktīvi īsteno dažādas ar metaversu saistītas iniciatīvas un prognozē, ka šī joma līdz 2025. gadam pilsētai atnesīs gada ieņēmumus teju 50 miljardu ASV dolāru apjomā. Viens no nesenākajiem metaversa centieniem Šanhajas izpildījumā ir interaktīva prezentācija, kurā pilsēta iepazīstināja ar 20 tehnoloģijas izmantošanas gadījumiem, kas aptver dažādas jomas.

    Jāpiezīmē, ka Ķīna jau iepriekš paudusi savu negatīvo nostāju attiecībā uz kriptovalūtām un NFT. Taču par lielāku vai mazāku brīnumu tā atzīst Web 3 tehnoloģiju, tostarp metaversa sniegto potenciālo pienesumu digtālajā ekonomikā un citās nozarēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma