Web Analytics
More
    Reklāma

    Šanhaja iekļāvusi metaversu savā pilsētas attīstības plānā

    Jaunākie raksti

    Ķīnas apdzīvotākā pilsēta Šanhaja iekļaus metaversu savā piecgades attīstības plānā. Metaversu plānots integrēt tādās jomās kā izklaide, rūpnieciskā ražošana, ražošanas drošība, videospēles, uzņēmumu ekosistēma un jo īpaši sabiedriskajos pakalpojumos.

    Šanhajas ekonomikas un IT komisijas piecgades (no 2021. līdz 2025. gadam) attīstības plānā elektroniskās informācijas jomā paredzēts veikt izpēti četrās nozarēs, no kurām viena ir metaverss. Papildus tam plānots turpināt pētīt un attīstīt tādas tehnoloģijas kā sensori, reāllaika mijiedarbības risinājumi, blokķēde un to iekļaušanu Šanhajas viedpilsētā. Būtībā visas šīs četras nozares pirmo reizi parādās Ķīnas pilsētas piecgades attīstības plānā.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka jaunāko tehnoloģiju iekļaušana pilsētas attīstības plānā ir tikai viens no piemēriem Ķīnas ievērojamai interesei par tehnoloģijām un to izmantošanu valstī. Ķīna arī vēlas modernizēt maksājumu sistēmu un mērķtiecīgi strādā pie centrālās bankas valūtas – digitālās juaņas izlaišanas. Līdztekus tam notiek darbs arī pie digitālā maciņa izveides.

    Būtiski, ka Ķīnas Tautas banka ne visai atbalsta metaversu, kā arī NFT. Taču, neskatoties uz to, par šīm jomām interesi izrāda daudzi Ķīnas uzņēmumi. Līdz novembrim vairāk nekā 1000 Ķīnas uzņēmumu bija iesnieguši desmitiem tūkstošu preču zīmju pieteikumu, kuros ir atsauce uz šiem terminiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    02.01.2022 13:50

    Metaverse, vecīt

    Guna
    02.01.2022 15:02

    izlasiju bet neko nesapratu

    bobis
    07.01.2022 00:14

    Pec manam domam, velviena Lasvegasa. Putins gribeja uzbuvet austako, personigo azartspelu torni. Kazaftana nakotnes, kriptovalutas pilsetu urke. Ta notiek, kad zinatne parversas par kazino urkesanu.

    Reklāma