Web Analytics
More
    Reklāma

    Šendžeņas pilsētā Ķīnā tiek izmēģināti pilnībā autonomi taksometri

    Jaunākie raksti

    Pilnībā autonomi taksometri, kuri pārvietojas bez vadītāja ir kļuvuši par realitāti Ķīnas lielpilsētā Šendžeņā. “AutoX” kļuvis par pirmo uzņēmumu, kas kādā Ķīnas pilsētā ielās palaiž automašīnas bez vadītāja. Tiesa, šie taksometri vēl nav pieejami publiskai lietošanai, taču tas tik un tā ir nenoliedzami iespaidīgs sasniegums.

    “AutoX” skaidro, ka šādus taksometrus izdevies radīt, pateicoties “piektās paaudzes” autonomās braukšanas sistēmām, kuras izmanto “LiDAR” sensorus automašīnas sānos, 4D radaru sensorus, kā arī tehnoloģijas, kas novērš aklo zonu rašanos. Uzņēmums sola, ka autonomie taksometri spēj reaģēt uz maziem priekšmetiem to tuvumā, kā arī tie prot izvairīties no nepareizi novietotām mašīnām vai citiem traucēkļiem ceļā.

    Reklāma

    Uzņēmums izmēģinājumus ar šo tehnoloģiju veicis arī citās vietās, piemēram, Kalifornijā, taču daudz lielāks ceļu lietotāju skaits Ķīnā ļāvis šo sistēmu noslīpēt ātrāk.

    “AutoX” šādā veidā apliecinājuši, ka autonomas mašīnas nav nemaz tik tāla nākotne, taču tās tik un tā nekļūs par pašsaprotamu normu uz ceļiem tik drīz – valstīm jāpielāgo likumdošanas normas šādu mašīnu lietošanai. Tāpat šādu auto radīšanā tiek izmantotas ļoti sarežģītas un dārgas tehnoloģijas, kas neveicina strauju un masveidīgu ieviešanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma