Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” bijis labs 2023. gada pirmais ceturksnis, uzņēmums joprojām apņēmības pilns attīstīt metaversu

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā nedēļā virkne lielo tehnoloģiju gigantu dalījās ar šī gada pirmā ceturkšņa finanšu rezultātiem, kas kopumā bija labi. Izskatās, ka arī “Meta” beidzot sāk “iet no rokas”. Uzņēmuma 2023. gada 1. ceturkšņa finanšu dati bijuši labāki nekā cerēts, pirmo reizi trīs ceturkšņu laikā fiksējot ieņēmumu pieaugumu. Vienlaikus “Meta Reality Labs”, VR un AR nodaļas joprojām cieš zaudējumus. Neskatoties uz to, uzņēmums ir apņēmības pilns turpināt attīstīt vīziju par metaversu.

    “Meta” 1. ceturkšņa finanšu skaitļi izskatās labāk nekā citkārt. Tas gan šoreiz īsti nav uzņēmuma produktu nopelns, bet gan masveida darbinieku atlaišanas rezultāts. Pārstrukturēšanās ietvaros “Meta” likvidējusi vairāk nekā 10 000 darbavietu, kas ļāvis būtiski samazināt izmaksas un kopumā uzlabot finansiālo skatu.

    Reklāma

    Vienlaikus “Meta” joprojām ar pilnu jaudu un līdzekļiem metas iekšā savos metaversa projektos. Investori jau pauduši bažas, ka šīs lielās investīcijas “Reality Labs” metaversa projektos nekad neatmaksāsies. Te jāpiezīmē, ka “Reality Labs”, “Meta VR” un AR nodaļa iepriekšējā ceturksnī strādāja ar 4 miljardus dolāru lieliem zaudējumiem. Visā 2022. gadā šīs nodaļas darbojās ar 13,7 miljardu dolāru zaudējumiem.

    Tikmēr “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs izteicies, ka negaida, ka “Reality Labs” nodaļa, kas visu laiku strādā ar zaudējumiem, drīzumā sāks darboties ar peļņu. Viņš uzsver, ka metaversa izveide esot ilgtermiņa projekts, pie kā “Meta” turpinās darbu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma