Web Analytics
More
    Reklāma

    Sakarā ar izmaiņām likumos Igaunijā darbu pārtrauc 80% kriptovalūtu uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka 80% jeb teju 400 digitālo aktīvu pakalpojumu sniedzēju (Virtual Asset Service Providers – VASP) Igaunijā ir brīvprātīgi pārtraukuši darbu vai viņiem atņemtas licences. Tas noticis pēc martā pieņemtajiem valdības labojumiem terorisma finansēšanas novēršanas un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas likumos.

    Grozītie likumi paplašina VASP darbības jomu, nosaka, ka digitālo aktīvu pakalpojumu sniedzējiem jābūt likumīgām saiknēm ar Igauniju. Tāpat tika paaugstinātas licencēšanas maksas un pieņemtas citas stingrākas prasības, piemēram, par dalīšanos ar kapitāla informāciju.

    Reklāma

    Saskaņā ar Igaunijas Finanšu izlūkošanas vienību (Estonian Financial Intelligence Unit – FIU), ņemot vērā jaunās prasības un neatbilstību tām, savu darbību brīvprātīgi pārtraukuši gandrīz 200 vietējie kriptovalūtu pakalpojumu sniedzēju. Savukārt vēl 189 atņemtas licences.

    FIU arī norādījusi uz vairākām problēmām, kuras konstatējusi uzņēmumos, kuriem licences atņemtas. Būtiski, ka lielā daļā gadījumu bija darīšana ar maldinošu informāciju. Piemēram, daži uzņēmumi bija reģistrējuši valdes locekļus un uzņēmumu kontaktpersonas bez viņu ziņas un piekrišanas. Tāpat daudzi uzņēmumi viens no otra kopējuši biznesa plānus un cita veida dokumentāciju, kur, pie tam, trūka pierādījumu par saistību ar Igauniju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    09.05.2023 15:58

    Da labi :|

    Gundars
    10.05.2023 13:54

    Vai, vai.. nevarēs bojāt kopīgo ekosistēmu un vēl palikt bagāts. Tur gan tagad jāskumst…

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.05.2023 22:42
    Reply to  Gundars

    You only have to get rich ONCE.

    When you have achieved that, diversify across the asset classes (stocks, bonds, real estate, precious metals etc.) 🙏

    Reklāma