Web Analytics
More
    Reklāma

    Igauņu robotu būvētāji “Starship Technologies” piesaista vēl 90 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Esam jau rakstījuši par igauņu robotikas startapa “Starship Technologies” veiksmes stāstu, piesaistot vairākus miljonus ASV dolāru lielas investīcijas, kas tam ļāvis attīstīt autonomo piegādes robotu biznesu. Nupat uzņēmums dalījies ar vēl lielākiem jaunumiem, piesaistot ļoti ievērojamu finansējumu 90 miljonu dolāru apmērā, kas tam ļaus nostiprināt savas pozīcijas tirgū un paplašināt savu darbību.

    Norādīts, ka šo finansējuma kārtu vadīja divi “Starship Technologies” iepriekšējie investori – riska kapitāla fonds “Plural” un Londonā bāzētais “Iconical” aiz kura stāv pats uzņēmuma līdzdibinātājs Janus Friis, kurš ir arī “Skype” līdzradītājs.

    Reklāma

    Līdz ar šo finansējumu “Starship Technologies” kopumā piesaistījis jau 230 miljonus ASV dolāru, taču uzņēmums pagaidām neatklāj savu tirgus vērtību. Nupat piešķirtos 90 miljonus dolāru uzņēmums izmantos, lai paplašinātu savu darbību ārpus Eiropas. Tāpat “Starship Technologies” drīzumā sāks strādāt pie jauna robotu ražošanas koncepta, kā arī investēs savā programmatūrā un loģistikas pakalpojumos.

    Savā desmit gadu pastāvēšanas laikā “Starship Technologies” autonomie piegādes roboti ir veikuši kopumā ap 6 miljoniem piegāžu ASV un Eiropā. Tā partneru, klientu vidū ir tādi pasaulē zināmi uzņēmumi kā “Bolt”, pārtikas preču ķēde “Co-Op” un citi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma