Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams, ka sākot ar iOS 17, iPhone lietotnes varēs uzstādīt no avotiem ārpus App Store

    Jaunākie raksti

    Tuvojoties jūnija sākumā gaidāmajai Apple izstrādātāju konferencei, sāk parādīties dažādi pareģojumi un baumas par gaidāmajiem ierīču operētājsistēmu uzlabojumiem. Pavisam svaigi ziņa ir tā, ka iOS 17 varētu piedāvāt lietotņu ielādi ārpus App Store.

    Nav nekāds noslēpums, ka Apple patīk kontrolēt savas ierīces un ap to saistīto programmatūru, līdz ar to šobrīd lietotnes ir iespējams instalēt vienīgi caur oficiālo App Store servisu. Tiesa, šī situācija varētu mainīties, jo Eiropas Savienība vēlas ierobežot monopolistisko stāvokli. Iespējams, ka jūnijā Apple paziņos par šīm lielajām izmaiņām iOS 17 kontekstā.

    Jā, Android lietotājiem šādas iespējas ir jau sen, tāpēc kontrolējošās iestādes ķeras klāt Apple, un vēlas samazināt uzņēmuma dominanci dažādos aspektos, kas saistīti ar gala lietotājiem un pašiem lietotņu izstrādātājiem. Tāpat sagaidāms, ka jūnijā varētu tikt izziņotas Apple pirmās virtuālās realitātes brilles un īpaši pielāgotā operētājsistēma xrOS.

    Analītķis Marks Gurmans (Mark Gurman) uzskata, ka šogad daudz laika tiks veltīts viedpulksteņu watchOS operētājsistēmai. Tā varētu saņemt lielus uzlabojumus un jaunumus, kas varētu būt īpaši piesaistīti rudenī gaidāmajiem jaunajiem pulksteņu modeļiem un to veiktspējai. Kaut arī aprīļa sākumā likās, ka šajā izstrādātāju konferencē nevarētu sagaidīt lielus jaunumus, tomēr, ejot laikam, parādās arvien interesantākas lietas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    20.04.2023 08:42

    Zinot to kompaniju, gan jau tas būs speciāls aboniments- TIKAI 99c/menesī lai būtu unlocked iOS kam varēs uzstādīt visu ko vēlies!!!!! :D :D :D

    Biteme
    20.04.2023 09:08

    monopolistisko stāvokli!

    Reklāma