Web Analytics
More
    Reklāma

    Meklē koplietošanas auto vai skūteri VUUMLY lietotnē

    Jaunākie raksti

    Latvijā pieejama mobilā lietotne VUUMLY, kas ērtā un ātrā veidā palīdz atrast tuvāko pieejamo koplietošanas auto, skūteri, mopēdu vai riteni.

    Latvijā darbojas vairāk kā 10 koplietošanas transporta pakalpojuma sniedzēji. Lai atrastu tuvāko pieejamo transporta ierīci līdz šim bija tikai divas iespējas, vai nu jāver vaļā katra operatora lietotne, vai laicīgi jāiet garākā pastaigā pa ielām un jāmeklē pieejamā ierīce.

    Reklāma

    Tagad koplietošanas transporta līdzekli vari atrast 5 sekundēs.

    1. Lejupielādē VUUMLY iOS vai Android lietotni savā mobilā ierīcē;
    2. Lai pilnvērtīgi izmantotu lietotni ir nepieciešams mobilajā ierīcē ieslēgt ģeolokāciju. Lietotne darbosies arī bez ģeolokācijas, bet tā nespēs kartē noteikt lietotāja atrašanās vietu.

    Jana Golubeva, VUUMLY vadītāja: ”Mūsu komandas sākotnējā iecere bija maksimāli atvieglot un vienkāršot koplietošanas transporta meklēšanu, padarot pārvietošanos pilsētā vēl ērtāku. Latvijā aktīvajā sezonā ir aptuveni 850 tūkst.braucienu mēnesī ar koplietošanas transportu. Izmantojot VUUMLY lietotni, mēs noteikti varam palīdzēt iedzīvotājiem ietaupīt vairāk kā 1 miljons minūtes mēnesī.

    Uzsākot veidot VUUMLY lietotni pagājušā vasarā, mēs veicām Rīgas pilsētas un apkaimju iedzīvotāju aptaujas un intervijas par mikromobilitātes un auto koplietošanu lietošanas paradumiem. Mēs saņēmām vairākus simtus viedokļus un apstiprinājumus tam, ka galvenais iemesls, kāpēc daudziem joprojām ir grūti atteikties no privātā transporta līdzekļa par labu koplietošanas transportam, ir transporta nepieejamība brīdī, kad tas ir nepieciešams.

    Mēs diemžēl nevaram piedāvāt papildu transporta ierīces, tomēr mēs varam zibenīgi atspoguļot esošo transpota līdzekļu pieejamību, tādā veidā iedrošinot izvēlēties koplietošanas transportu nevis braukt ar taksometru vai privāto transporta līdzekli.”

    Ja ikdienā jau izmanto operatora pakalpojumus, tad izvēloties konkrēto ierīci VUUMLY lietotnē, tiksi uzreiz novirzīts uz operatora lietotni, kur varēsi pabeigt rezervāciju. Gadījumā, ja Tev vēl nav attiecīgā operatora lietotnes, tiksi novirzīts uz Apple App Store vai Google play, kur varēsi lejupielādēt to.

    VUUMLY mobilā lietotne ir pieejama ikvienam par brīvu. Tā apvieno un atspoguļo visu Latvijā pieejamo operatoru transporta līdzekļus vienuviet, kas vasaras sezonā sasniedz 5000+ ierīces. Turklāt lietotni var izmantot arī citās Eiropas pilsētās – Viļņā, Tallinā, Varšavā un citviet. Jāatzīmē, ka dotajā brīdī lietotne ir pieejama tikai angļu valodā.

    Jana Golubeva: “Statistikas dati liecina, ka koplietošanas transporta popularitāte Eiropas pilsētās turpina augt gadu no gada. Vairāk kā 500 operatoru pakalpojumi padara pārvietošanos pilsētās ērtāku vairāk kā 50 miljonu Eiropas iedzīvotājiem, kuri izvēlas izmantot ikdienā koplietošanas transportu kā alternatīvu pārvietošanās veidu.

    Savukārt pilsētu pašvaldības meklē iespējas, kā samazināt privātā autotransporta izmantošanu pilsētās, lai kopumā atvieglotu transporta kustību, samazinātu sastrēgumus, risinātu pārpildīto autostāvvietu problēmas un samazinātu gaisa piesārņojumu. Pilsētas iedzīvotājiem savukārt koplietošanas transporta izmantošana piedāvā lielāku pārvietošanās brīvību un ievērojamu naudas ietaupījumu, salīdzinot ar personiskā auto uzturēšanas izmaksām.

    Ar VUUMLY lietotnes palīdzību mēs vēlamies iedrošināt iedzīvotājus izmantot koplietošanas transporta pieejamību un plašās iespējas, domājot gan par savām pārvietošanās vajadzībām, bet neaizmirstot arī par pozitīvo ietekmi kopumā uz pilsētvidi un pārvietošanos pilsētā.”

    Android lietotne pieejama pakalpojumā Google Play un iOS lietotne Apple App Store lietotņu veikalā. Lietotne noderēs tiem lietotājiem, kas izmanto vairāk kā vienu koplietošanas transportu. Iespēja redzēt dažādus pakalpojumu sniedzējus un ērtāk salīdzināt to ierīces ļauj lietotājiem laiku ietaupīt.

    VUUMLY ir inovācijas kustības “VEFRESH” rīkotā “City to Sea” akseleratora jaunuzņēmuma atbalsta programmas dalībnieks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    30 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    29.03.2023 09:49

    Nu ta beidzot! :)

    Jana (VUUMLY)
    29.03.2023 12:13
    Reply to  Skābene

    Prieks, ka VUUMLY lietotne Jums būs noderīga. Ja radīsies kādi ieteikumi, gaidīsim e-pastiski uz hello@vuumly.com

    Biteme
    29.03.2023 10:17

    Labāk padomātu, kā piespiest lietotājus novietot tos dranduļetus veidā, kas netraucē pārējiem. Apnicis jau stumt tos nost no ietves.

    Jana (VUUMLY)
    29.03.2023 12:17
    Reply to  Biteme

    Labdien,
    Precizējums no VUUMLY komandas.

    VUUMLY lietotnē mēs tikai agregējam un atrādam operatoru pieejamos transporta līdzekļus.
    Mēs nepārstāvam pašus operatorus un nevaram ietekmēt lietotāju /braucēju uzvedību. Mums nav nekāda tiešā sasaiste ar braucēju, jo mēs neidentificējam braucējus un mums nav iespējas sakontaktēt.
    Lai izmantotu VUUMLY lietotni, nav jāreģistrējas.

    Biteme
    29.03.2023 13:17
    Reply to  Jana (VUUMLY)

    Labdien,
    Precizējums no saērcināta gājēja – es saprotu, ka VUUMLY neko neidentificē, neietekmē un nepārstāv – tāpat kā operatori. Visa atbildība un pienākumi gulstas uz pašu neapmierināto cilvēku pleciem.
    Tā arī pierakstīsim. Bez reģistrēšanās.

    Skābene
    30.03.2023 08:58
    Reply to  Biteme

    VUUMLY jau nav vainīgs, ka ar stāvdrāžiem brauc idioti. Te jau akmens likumdevēja lauciņā, kas neprasa nekādas elementāras zināšanas par ceļu satiksmi un drošību no tiem, kurus pats likumdevējs ir izdzinis uz brauktuves!

    Biteme
    30.03.2023 20:52
    Reply to  Skābene

    Par to jau runa – idioti tiek atbalstīti ar rīkiem un iespējām, bet nevienam nerūp kā apkarot idiotus. Tāds lūk paradokss. Vainīgo nav – bet idioti ir. Nu tāds noslēgts loks.

    priex
    29.03.2023 11:20

    Ir bijuši gadījumi, a) kad nespēj nolasīt manu lokāciju, nākas pašam pietuvināt karti (var jau būt, ka pie vainas klausule), b) nav redzami visi auto (nesen bija jātiek uz lidostu 5 no rīta, labi, ka atvēru auto iznomātāja lietotni, jo vuumly šis auto nebija redzams)

    Jana (VUUMLY)
    29.03.2023 13:10
    Reply to  priex

    Sveiki,
    Prieks, ka esiet jau lietojuši VUUMLY lietotni.
    Lai automātiski tiktu pietuvināta karte ar jūsu atrašanos vietu – apkaimi un pieejamām ierīcēm, mobilajā ierīcē ir jābūt aktivizētai iestatījumos “Lokācijai”. Lūdzu aktivizējiet lokāciju ierīcē un vēlreiz notestējiet. Ja saskaraties ar problēmām, lūdzu uzrakstiet mums uz hello@vuumly.com

    priex
    29.03.2023 13:23
    Reply to  Jana (VUUMLY)

    Nebiju iedojāmies, ka bez ieslēgtas lokācijas vispār ir iespējams atras auto, bet paldies par padomu!

    Name*
    29.03.2023 12:50

    Ja Vuumly pārstāvis vēl lasīs šo komentāru. Vai ir doma filtrācījā ielikt visus pakalpojuma sniedzējus un atdzīmēt konkrētos pakalpojuma sniedzējus? Piemēram, specifiskajā kategorija ir 10 sniedzēji. Es kā lietotājs izmantoju tikai 5, un vēlos, lai tikai tos konkrētos 5 rādītu, nevis visus 10.

    Jana (VUUMLY)
    29.03.2023 13:14
    Reply to  Name*

    Sveiki,
    Prieks, ka uzsākāt lietot un testēt VUUMLY lietotni.
    Veicot koplietošanas transporta un VUUMLY lietotāju intervijas, esam apkopojuši vairākas vēlmes pēc dažādiem filtriem un papildus funkcionalitātes. Esam arī apzinājuši tehniskās iespējas ieviest atlasi pēc pakalpojuma sniedzējiem. Pagaidām nevaram pateikt precīzi, kad tie tiks ieviesti.
    Pašlaik pakalpojuma sniedzēji redzami brīdī, kad izvēlaties ierīci apskatīt, kas tuvumā pieejama.

    Name*
    29.03.2023 17:12
    Reply to  Jana (VUUMLY)

    Paldies par atbildi!

    Ja var ieteikt vēl kaut ko. Tad pamanīju, pie filtrācijas Jums badge count, ja nekļūdos ir 12×12 px. ieteiktu Jums ciparu lielumu nemainīt, bet gan padding iedot uz katru pusi 2px, lai sanāk 16×16 px. Būs vairāk redzams un nevajadzēs piepūlēt redzi. Kā arī pamanīju, ka viņa ir constraint left, ieteiktu likt right, kad izvēlas vairāk par 9, tad badge neies virsu telefona malai.

    Vēl no UX viedokļa, kad filtrācijas laikā izvēlas, piemēram, konkrēto automašīnu, tad lai apakšā būtu apstiprinājuma poga. Jo tagad cik redzēju, apstiprinājums ir spiežot back pogu, kas nav loģiski un intuvitīvi.

    Pievienoju link uz 2 screenshot, kur var redzēt ar labotu piemēru, ko es biju aprakstījis – https://failiem.lv/u/duqvnm8tk

    Jana (VUUMLY)
    30.03.2023 15:15
    Reply to  Name*

    Paldies par ieteikumiem, nodosim informāciju kolēģiem, kuri atbild par tehniskiem uzdevumiem. Jāsaka, ka esam jau no lietotājiem, kuri testēja ziemā lietotnes Android versiju apzinājuši daudz priekšlikumu uzlabojumiem, lietošanas ērtībai un funkcionalitātei. Pašlaik jaunumus gan neplānojam ieviest, tomēr analizējam vajadzības un prioritātes.

    Name*
    30.03.2023 20:21
    Reply to  Jana (VUUMLY)

    Prieks dzirdēt! Gaidīšu uzlabojumus, lai varu apskatīties, kas no usability testing rezultātiem tiks ieviests. 🙂

    On-Off
    29.03.2023 15:20

    Tuul skūteri arī būs?

    Jana (VUUMLY)
    29.03.2023 21:39
    Reply to  On-Off

    Sveiki.
    Paldies par jautājumu. Jau šobrīd Tuul skūteri tiek attēloti, ja tie atrodas jums tuvumā un ir pieejami, tad redzēsi to VUUMLY lietotnē. Aicinu patestēt.

    On-Off
    29.03.2023 22:55
    Reply to  Jana (VUUMLY)

    Jā, strādā – paldies!

    Jana (VUUMLY)
    30.03.2023 13:56
    Reply to  On-Off

    Prieks, ka testējiet un lietojiet VUUMLY lietotni. Cerams, būs noderīga jums.

    trx450
    29.03.2023 17:28

    Sporta baikus un hārļukus arī var izmomāt. Gribētots ietestēt kādu skāniju.

    Robčiks
    29.03.2023 19:48

    Vai koplietošanas meitenes arī tiks pievienotas sarakstam?

    neesmu_robots
    29.03.2023 20:52
    Reply to  Robčiks

    Ļoti labs komentārs :D Bravo!

    vits
    29.03.2023 19:52

    Ogrē nerāda bolt skūterus.

    Jana (VUUMLY)
    30.03.2023 13:55
    Reply to  vits

    Sveiki,
    Paldies par jūsu vērību. Ja kādā pilsētā darbojas tikai 1 vai 2 operatori, tad paredzam, ka iedzīvotāji jau pēc ieraduma apmeklē konkrēto operatoru lietotnes.
    VUUMLY primārais mērķis ir attēlot ierīces lielpilsētās, kā Rīgā un pieRīgā (un citās Eiropas lielpilsētās), kur koncentrējas lielākais skaits pakalpojuma sniedzēju.
    Kad pēc statistikas datiem redzēsim, ka arī citviet Latvijā operatori izpleš savu darbību un iedzīvotājiem būs iespēja izvēlēties no dažādiem operatoriem ierīces, nodrošināsim arī plašākā teritorijā ierīču attēlošanu mūsu lietotnē.

    Muah
    30.03.2023 09:37

    Vai vēl neizrunājamāku un neko neizsakošāku nosaukumu izvēlēties nebija iespējams?

    Jana (VUUMLY)
    30.03.2023 13:51
    Reply to  Muah

    Paldies par jūsu viedokli, aicinām lejupielādēt VUUMLY lietotni jūsu mobilā ierīcē, lai vienmēr pa rokai tā jums ir pieejama un par nosaukumu nav jādomā :)

    Aivars
    30.03.2023 10:56

    Bezjēdzīgs app… Atverot rāda 3 auto blakus, bet pēc fakta pārejot uz īsto app, auto tur jau vairs nav :)

    Jana (VUUMLY)
    30.03.2023 13:49
    Reply to  Aivars

    Sveiki,
    Atverot lietotni, pēc jūsu Lokācijas nolasīšanas, jums tiks atrādīti tuvumā esošie pieejami transporta līdzekļi no dažādiem operatoriem.
    Attiecīgi izvēloties vienu no transporta līdzekļiem un pārejot uz pakalpojuma sniedzēja lietotni, jums atrādīs tikai konkrētā operatora ierīces. Ierīces, kas jums rādījās iepriekš VUUMLY lietotnē, iespējams bija no cita operatora. Kā arī brīdī, kad cits lietotājs norezervē ierīci, uzreiz ierīce kļūst nepieejama un vairs netiek atrādīta nedz operatora lietotnē, nedz VUUMLY.
    Aicinām patestēt lietotni, un ja rodas kādi jautājumu vai ierosinājumi, aicinām ar mums sazināties e-pastiski: hello@vuumly.com

    Aivars
    30.03.2023 16:03
    Reply to  Jana (VUUMLY)

    Jēziņ… tas tak pat par sevi saprotams….
    Es runāju par to, ka rādās YarisCross no Bites, bet ieejot viņu aplikācijā auto tur nav.
    Uz otru pusi CH-r no Bolt, bet viņu aplikācijā arī nav.

    Šobrīd uzmetu aci- tuvākie auto sakrīt. Bet nu kaut kāds gļuks bija.

    Karlis
    30.03.2023 23:02

    A Jana ir kāds čatBots

    Reklāma