Web Analytics
More
    Reklāma

    Bolt piesaista 150 miljonu eiro investīcijas, lai paplašinātos Eiropā un Āfrikā

    Jaunākie raksti

    Sākoties koronavīrusa pandēmijai koplietošanas pakalpojumu sniedzējs Bolt ziņoja, ka prasīs finansiālu palīdzību Igaunijas valdībai, lai segtu savas finansiālās saistības, jo ļoti strauja krita uzņēmuma apgrozījums. Šo naudu beigās nācās piesaistīt no citiem investoriem, taču neilgi pirms 2020. gada beigām uzņēmums atkal ir saņēmis 150 miljonu investīcijas, lai paplašinātu savu darbību.

    Šis ir nozīmīgs solis Bolt un kopējā Baltijas jaunuzņēmumu vēsturē, jo šīs ir pietiekami lielas investīcijas, kuras piesaistījis uzņēmums. Naudas summa tiks saņemta no D1 Capital Partners un Darsana Capital Partners, kopējām investīcijām uzņēmumā saniedzot ~486,5 miljonus eiro. Kā norāda Bolt izpilddirektors Markus Villigs, tad šis finansiālais atbalsts tiks izmantots, lai dubultotu uzņēmuma ģeogrāfisku izplatību, kļūstot par lielāko elektrisko skrejriteņu izplatītāju Eiropā. Vēl decembra sākuma uzņēmums paziņoja par pašu radīta jauna elektroskrejriteņa modeli.

    Reklāma

    Daļēji izplešanās plānus ietekmēja arī pandēmijas sākums, jo jaunu tirgu apgūšana bija paredzēta jau šajā 2020. gadā, taču tagad uzņēmums ar spēcīgu finansiālo balstu būs spējīgs iesoļot 2021. gadā, lai īstenotu paredzētos plānus. Villigs norāda, ka šī brīža Bolt tirgus vērtība ir aptuveni 2 miljardi eiro, bet pēc papildus investīcijām un darbībām tā varētu sasniegt pat 3,5 miljardus eiro. Šobrīd servisu lieto aptuveni 50 miljonu lietotāju, un tas ir pieejams 200 pilsētās 40 valstīs. Protams, ļoti strauju lēcienu šogad piedzīvojusi tieši ēdiena piegāde, kura gan pagaidām pieejama tikai 33 pilsētās, tāpēc Rīga, Jūrmala un Jelgava var justies priviliģētā stāvoklī.

    Tāpat izpilddirektors bija ļoti lepns paziņot, ka pandēmijas laikā Bolt nav atlaidusi nevienu darbinieku, skatoties uz kopējo situāciju pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars Axx
    18.12.2020 02:57

    Ja viss ir tik skaisi,, tad uz kādu atbalstu no valdības cer bolts? Bizness var būt veiksmīgs un neveiksmīgs. Ja katrs kam kkas neiet vai nesanāk prasīs valstij piķi, būs jautri!

    Skābene
    18.12.2020 09:26
    Reply to  Aigars Axx

    Piķa prasīšana ir normāls trends, jo visi prasa!
    Tagad normatīvais regulējums paredz nomas maksas atlaides no valsts īpašumu nomas, ir jābūt idiotam, lai neprasītu, pat ja tev iet labāk kā kaimiņam! :)

    Reklāma