Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums parāda, ka kopbraukšanas servisi samazina seksuālos uzbrukumus

    Jaunākie raksti

    Ņujorkā veikts pētījums atklājis interesantu sakarību starp dažādu transporta servisu pieejamību un seksuālo uzbrukumu skaitu, jeb tā pieejamība veicina drošību un samazina šādus uzbrukumus.

    Pēdējā desmitgadē mēs piedzīvojam kā uzplaukst dažādi koplietošanas servisi, no kuriem joprojām par galveno gribētos dēvēt tieši kopbraukšanas iespēju un ērtu transportēšanas pakalpojumu izsaukšanu. Piemēram, Uber Amerikā vai Bolt šeit pat pie mums Latvijā, un tieši Uber ienākšana ASV ir samazinājusi seksuālo uzbrukumu skaitu sievietēm rajonos ar ne to labāko slavu.

    Reklāma

    Pētījums, kurš veikts jau 2015. gadā, ir atklājis, ka iespēja salīdzinoši īsā laikā tik pie kāda īres transporta, palīdz veicināt cilvēku drošību. Kaut arī sākumā šķitis, ka tieši šādu servisu ienākšana tirgū paaugstinās seksuālos uzbrukumus, tomēr realitātē tie ir bijuši glābēji. Šajā laikā Uber izsaukšanas palielinājums par 1% ir samazinājis uzbrukumu skaitu par 48. Kā skaidro pētījuma autori, tad tas ir saistīts ar iespēju salīdzinoši īsā laikā izsaukt transportu, kurš pasažieri nogādās uz drošu patvērumu.

    Piemēram, sabiedriskais transports un taksometri tiek vairāk būvēti ap vietām, kuras vienkopus pulcē lielu cilvēku masu, kas tiem ir ekonomiski izdevīgi, kamēr šādas taksometru alternatīvas ir spējīgas ekonomiski izdevīgi darboties dažādās vietās. Līdz ar to serviss cilvēkiem paliek pieejamāks, un šie dati apstiprina to, ka sabiedriskā transporta pieejamība ir cieši saistīta ar cilvēku drošību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    09.11.2020 10:53

    Tas ir tikai un vinīgi dēļ samazinātās braukšanas cenas, kas attiecīgi tiek panākta kaut ko nemaksājot valstij. Nu bet ja valstij civlēku drošība ir primāra, tad lai turpina pievērt acis.

    digitalk
    09.11.2020 20:24
    Reply to  KKTK

    tu šobrīd raksti kā VID priekšnieks. ja kantorim nav resna un ēdelīga virsbūve, tad arī cenas var samazināt. onlaina pasūtījuma sistēma vien atlaida visu telefonijas nodaļu.

    Reklāma