Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamajā Formula 1 sezonā pilotu ķiverēs atradīsies jauna kamera

    Jaunākie raksti

    Formula 1 piloti gaidāmajā 2023. gada sezonā, kura sāksies 3. martā, savās ķiverēs saņems jaunu miniatūru kameru, kas skatītājiem nodrošinās pirmēs personas redzējumu jeb to, ko redz paši piloti. Un tas nav pārāk daudz.

    Mazā kamera būs 8 milimetru diametrā, un tā svērs nieka 2.5 gramus. Pirmie testi notika pagājušajā sezonā, kad to lietoja braucēji Šarls Leklērs (Charles Leclerc) un Fernando Alonso (Fernando Alonso). Kamera bija iebūvēta viņu valkātajās zīmola Bell ķiverēs. Saistībā ar noslēgto F1 sadarbību ar uzņēmumu Racing Force Group, ikviena pilota ķiverē no šī gada būs jāatrodas šai kamerai.

    Reklāma

    Mazā videokamera tiks ievietota ķiveres aizsargpolsterī vienā līmenī ar cilvēka acīm. Tā tiks savienota ar formulas vadības bloku, un standarta telemetrijas iekārta pārraidīs video saturu. Protams, jaunajam risinājumam jāatbilst stingriem FIA drošības noteikumiem. Visticamāk, jaunās kameras izmantošana ir saistīta ar Netflix seriālu “Drive to Survive”, kas īpašu popularitāti iemantojis ASV.

    Lai skatītājiem sniegtu papildu emocijas un pilota sajūtu, šāds risinājums varētu būt viena no tuvākajām iespējām. Seriālam 24. februārī iznāks jau piektā sezona, kura runās par 2022. gada sacensību norisi. Tiesa, nav zināms, cik ilgi šis seriāls vēl tiks uzņemts. Jāatzīst, ka arī mani pašu “Drive to Survive” ievilka Formula 1 pasaulē, lai 2022. gada vasarā vienas sacīkstes vērotu klātienē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma