Web Analytics
More
    Reklāma

    Aston Martin plāno būvēt paši savu Formula 1 dzinēju

    Jaunākie raksti

    Aston Martin Pirmās formulas komanda šobrīd izmanto Mercedes dzinējus, kas pēdējās sezonās sevi teicami pierādījuši trasē. Arī Aston Martin ielas mašīnas izmanto Mercedes dzinējus, visbiežāk versijas 4.0 litru V8 motoram ar divām turbīnām. Ielas mašīnu departaments acīmredzami ir itin apmierināts ar pašreizējo situāciju, savukārt F1 komanda devusi mājienus, ka tā grasās pati izstrādāt motorus sacīkstēm 2026. gadā.

    2026. gadā spēkā stāsies jaunie F1 dzinēju noteikumi, kas sporta veidu padarīs pieejamāku komandām, kas vēlēsies iesaistīties. Interesi jau izrādījis Volkswagen koncerns, kas varētu iesaistīties ar Audi vai Porsche zīmolu. Iespējams pat abiem.

    Reklāma

    Izdevums Motorsport aprunājās ar Aston Martin vadību, kas lika noprast par plāniem radīt savu sacīkšu dzinēju. Tiek norādīts, ka jauni noteikumi vienmēr ir iemesls tos izanalizēt, lai izprastu, kā un vai dalība sacīkstēs var dot ieguldījumu ielas mašīnu attīstībā. Britu ražotāja pārstāvji norāda, ka tas nozīmētu sākt darbu no nulles, taču Aston Martin jau ir pieredze, izstrādājot sporta auto ar hibrīdsistēmu.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Antiwaxxers
    14.03.2022 09:23

    Paldies! Vairāk jaunumu par F1!

    Reklāma