Web Analytics
More
    Reklāma

    Luisa Hamiltona Mercedes formula izsolīta par gandrīz 19 miljoniem dolāru

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļas nogalē, kad norisinājās plaši apspriestais Formula 1 sacensību posms Lasvegasas ielās, tika izsolīta 2013. gada Mercedes formula, ar kuru pilots Luiss Hamiltons izcīnīja pirmo uzvaru šajā komandā.

    Tā ir visai iespaidīga summu, kas pārsniedza ekspektācijas, kā arī pārsniegta 2003. gada vadītās Maikla Šūmahera formulas izsoles vērtība. Luisa Hamiltona vadītā Mercedes W04 formula tika pārdota par 18.8 miljoniem dolāru. Rezultāts pārsniedza izsoļu nama RM Sotheby’s prognozēto, kas bija robežās no 10 līdz 15 miljoniem dolāru.

    Reklāma

    Konkrētais Mercedes formulas modelis ir saglabājis oriģinālo izskatu un riepas, īpaši izceļot priekšējo daļu un vietu, kur formulā ieplūst gaiss. Tāpat redzami dažādi sponsoru logo. Konkrētais modelis ir viens no tiem, kas vēl aprīkots ar 2.4 litru V8 motoru, jo jau nākamajā sezonā tos nomainīja 1.6l V6 hibrīddzinēji. Tie formulas darbina joprojām.

    Ar šo formulu Hamiltons izcīnīja savu pirmo uzvaru Mercedes vienībā Ungārijas Grand Prix posmā, kā arī tajā sezonā vēl četras reizes kāpa uz goda pjedestāla. Šī ir otra dārgākā izsolītā formula, jo rekords pieder 1956. gadā radītai Ferrari formulai, kuru vadīja pilots Fangio. Izsolītā vērtība bija 29.6 miljoni dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma