Web Analytics
More
    Reklāma

    F1 zvaigzne Luiss Hamiltons izveidojis komandu dalībai “Extreme E” čempionātā

    Jaunākie raksti

    Pirmās formulas superzvaigzne, brits Luiss Hamiltons paziņojis, ka viņš izveidojis komandu “X44”, kas piedalīsies “Extreme E” bezceļu sacensībās. Plānots, ka šis sacensību seriāls savu pirmo sezonu aizvadīs nākamgad.

    “Mercedes” F1 komandas pilots gan tiešā veidā nebūs iesaistīts komandas darbībā, ņemot vērā viņa pienākumus F1 komandā. Gadu gaitā Hamiltons iesaistījies dažādos projektos, kas ne vienmēr sajūsminājuši viņa darba devējus vai līdzjutējus. Šoreiz pats pilots skaidro, ka viņš šādā veidā var realizēt savu kaislību dabai draudzīgākā veidā. “Extreme E čempionāts mani piesaistīja, jo tas fokusējas uz vides saglabāšanu. Man ir ļoti svarīgi, ka varēšu izmantot savu mīlestību pret sacīkstēm un dabu, lai iedvesmotu pozitīvas pārmaiņas,” saka britu sacīkšu braucējs.

    Reklāma

    “Extreme E” sacīkstēs dalībnieki startēs ar elektriskām apvidus automašīnām, kuras spēj attīstīt 550 zirgspēku jaudu. Sacīkstes notiks vietās, kuras apdraud klimata pārmaiņas, piemēram, Senegālas Rozā ezera apkaime, Saūda Arābija, Himalaju kalnu apvidus Nepālā, Grenlande un Brazīlijas Amazones lietus meži.

    Hamiltons pats personīgi “Extreme E” sacīkstēs nepiedalīsies, jo viņš būs aizņemts, startējot pirmajā formulā, kas nevar lepoties ar diez cik labu ekoloģiju. Tiesa, arī autosporta karaliskajā klasē sperti soļi, lai samazinātu mašīnu degvielas patēriņu sacīkšu laikā un kopējo ietekmi uz vidi sacensību norises vietās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma