Web Analytics
More
    Reklāma

    Formula 1 grasās izmantot mākslīgo intelektu, lai kontrolētu trases limitu ievērošanu

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā noslēdzas kārtējā Formula 1 sezona, un tās rīkotāji pirmo reizi testa nolūkos izmantos mākslīgo intelektu, lai pārbaudītu, vai mašīnas ir izbraukušas ārpus trases robežām.

    Bieži vien F1 piloti savas mašīnas balansē uz trases robežas, lai iegūtu labāko trajektoriju un iegūtu trases laiku, kas atspoguļojas lielākā ātrumā. Līdz ar to sacensību uzraugiem nākas manuāli pārbaudīt, vai braucējs ir atstājis trases robežu vai nē. Šeit talkā nāks datorredze, un pirmais izmēģinājums notiks sezonas noslēdzošajā posmā Abū Dabī.

    Reklāma

    Šī sistēma izmanto formu analīzi, lai noteiktu pikseļu daudzumu, kas ir atstājis trases līniju. Tādējādi būs iespējams pateikt, vai pilots ir izbraucis ārpus robežām vai nē. Šis gan nenozīmē, ka F1 pilnībā vēlas izmantot mākslīgo intelektu, lai pārbaudītu šos gadījumus un veiktu nepieciešamos sodus, bet gan samazinātu to skaitu, kur skaidri redzams iznākums.

    Piemēram, Austrijas posmā sacensību tiesnešiem nācās 1200 reizes skatīties vai formula ir izbraukusi ārpus trases robežas. Mērķis ir šo skaitu samazināt līdz 50 pārbaudēm, kurās jāiesaistās cilvēkiem, un gadījumi ir tiešāms sarežģīti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    25.11.2023 21:43

    Iedodiet apkopējai slotu un atrabotkas spaini un apstrādājiet zonas ārpus robežām lai nebūtu priekšrocību

    Kerčas Mosts
    26.11.2023 23:44

    Nu cik var bāzt to “mākslīgo intelektu”?
    Tad jau visas kameras, kurām ir daudzmaz sakarīgs motion detection, ir mākslīgās smadzenes? Davvaj, slēdzam klasterī! Taisam Skynet, no ShitVision, un Dahujā…

    Krotow
    27.11.2023 01:05
    Reply to  Kerčas Mosts

    No tāda “skynet” būs jēga kā pie kalkulatora pieslēgta rokas malkas cirvja.

    Reklāma