Web Analytics
More
    Reklāma

    Enefit uzsāk aizsargāto lietotāju apkalpošanu

    Jaunākie raksti

    No 2023.gada janvāra Enefit pievienojies aizsargāto lietotāju valsts atbalsta programmai, kļūstot par vienu no trijiem elektroenerģijas tirgotājiem Latvijā, kas izstrādājis informācijas tehnoloģiju rīku, ar kura palīdzību iespējams nodrošināt valsts piešķirto atlaidi aizsargātajiem lietotājiem.

    Rūpējoties par ikviena Enefit lietotāja ērtībām, izstrādāts atlaižu administrēšanas rīks, kas tagad arī daudzbērnu ģimenēm, trūcīgām vai maznodrošinātām personām, ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti un personām ar I invaliditātes grupu vai tās aizgādnim dod iespēju saņemt valsts atlaidi elektroenerģijai. Informācijas tehnoloģiju rīks savieno Enefit klientu sistēmu ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) informācijas sistēmu, kas apstrādā saņemtos datus un nosaka, kuri no klientiem ir aizsargātie lietotāji.

    Reklāma

    “Jau pirms trīs gadiem, kad uzsākām mājsaimniecību segmenta klientu apkalpošanu, Enefit prioritāte bija apkalpot ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Šogad, Enefit mājsaimniecību portfelis tuvojas 100 000 lietotājiem un aizsargāto lietotāju apkalpošana ir nākamais solis Enefit attīstībā, sniedzot atbalstu sabiedrības vismazāk aizsargāto grupu interesēm,“ saka Enefit valdes loceklis un privātpersonu segmenta vadītājs Mārtiņš Vancāns.

    Aizsargātā lietotāja atlaides saņemšanas process ir automatizēts. Visiem esošajiem Enefit aizsargātajiem lietotājiem atlaide automātiski stājas spēkā no 2023.gada janvāra un tā tiks iekļauta februāra rēķinā. Jaunajiem lietotājiem atlaide stāsies spēkā no līguma sākuma datuma.

    Atzīmējot pievienošanos aizsargāto lietotāju apkalpošanas programmai, Enefit sarūpējis arī īpašu elektrības piedāvājumu jaunajiem lietotājiem. Izmantojot kodu AIZSARGATAIS, iespēja saņemt elektroenerģiju par vēl izdevīgāku cenu – fiksētā elektroenerģijas cena samazināta uz 0,2590 EUR/ kWh; Energoneatkarība uz 0,2190 EUR/ kWh. Piedāvājums spēkā līdz 20.februārim.

    Lai saņemtu informāciju par sev piešķirto aizsargātā lietotāja statusu un elektrības līguma numuru, uz kuru attiecināts maksājuma samazinājums, iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt portāla www.latvija.lv e-pakalpojumu “Aizsargātā lietotāja statusa noteikšana”.
    Enefit nodrošina valsts piešķirto ikmēneša elektroenerģijas atlaidi aizsargāto lietotāju grupām:  daudzbērnu ģimenēm – 20 eiro, trūcīgām vai maznodrošinātām personām – 15 eiro, ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti – 15 eiro un personām ar I invaliditātes grupu vai tās aizgādnim – 15 eiro apmērā. Atlaide attiecas uz patērēto elektroenerģiju un sadales sistēmas pakalpojumu. Atlaides šādā apmērā ir spēkā līdz šī gada 30.aprīlim un par izmaiņām atlaides apmērā un papildus jautājumiem iespējams uzzināt BVKB mājaslapā: www.bvkb.gov.lv.

    Kursors.lv komentārs: Publicējam šo preses relīzi, jo šī informācija var būt noderīga. 

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.01.2023 08:46

    Pārejot no Elektrum uz Enefit konstatēju, ka Igauņu uzņēmumam ir daudz godprātīgāka attieksme pret patērētāju, kā Elektrum. Fiksētā cena ir fiksēta uz visu līguma periodu, pat ja Enefitam līgums konkrētā brīdī nav izdevīgs, viņi nav paslēpuši līgumā sīkajā drukā atrunu, ka var ik pēc 6 mēnešiem pārskatīt fiksēto tarifu, kā to dara Elektrum. Enefits mani pārsteidza arī ar faktu, ka paši sev sarēķināja līgumsodu, par saistību neizpildi termiņā. PS: nereklamēju Enefit, bet ja kāds apsver mainīt elektroenerģijas piegādātāju, tad Enefit piedāvājumus ir vērts apsvētrt! :)

    Janka
    25.01.2023 08:54

    Kāda kompānija varēja izdomāt mehānismu,kā izsargāties no sadales tīkla pakalpojumu cenu neprāta.Drīz var pienākt brīdis, kad elektrības cena vairs neizteiks neko,salīdzinājumā ar sadales tīkla cenām.

    Skābene
    25.01.2023 09:14
    Reply to  Janka

    Kad Latvenergo nebija sadalīts, tirgotājs un sadales pakalpojumu sniedzējs barojās no viena katliņa, ar tirgotāja ienākumiem sedza sadales pakalpojumu izmaksas. Pēc atdalīšanas abi uzņēmumi raujas pelnīt, tātad patērētājam ir jāmaksā vairāk. Godīgi būtu, ja Latvenergo maksātu par sadales infrastruktūras izmantošanu, jo Latvenergo taču gūst peļnu no šīs infrastruktūras izmantošanas. Ja transporta kompānija izmanto ceļus, lai piegādātu praces, tiek maksāta degvielas akcīze, transportlīdzekļa ekspluatācijas nodeva, pirkta vinjete. Elektrības gadījumā visas izmaksas ir uz saņēmēju. Pat ja gala lietotājs ir uzlicis saules paneļus un elektrību nodod tīklā, Elektrums šo elektrību pārdod kaimiņiem un nopelna, bet par sadali maksā ražotājs un kaimiņš!

    kkā tā
    25.01.2023 11:16
    Reply to  Skābene

    Sadales izmaksām jābūt iekļautām līgumā ar elektrības ražotāju. Ja saražo 1kw, gribi to nodot savam patērētājam caur ST, tad 4% tīkla zudumus ierēķini un attiecigi izsūti 1,04kw. Klientam pacel cenu par 4%, nevis atļaut tagad ST pacelt tarifus 4-6 reizes cilvēkam, kuram 3f pieslēgums

    Skābene
    25.01.2023 11:54
    Reply to  kkā tā

    Cerams ka DUS netiks sadalīti tirgotājos un infrastruktūras uzturētājos pēc Latvenergo parauga. Tad pēc analoģijas mašīnām ar vismaz 32 litru bāku par katru uzpildītu benzīna litru būtu jāmaksā tankštellei 5 litru benzīna vērtība par sūkņa un pistoles izmantošanu, pat ja pats esi mājās saražojis benzīnu un atdevis to tankštellei glabāšanā par EUR 0,00. :)

    Last edited 1 year ago by Skābene
    nedarata
    25.01.2023 09:41
    Reply to  Janka

    No ST neaizmuksi. Siltumsūkņu apkures un elektroauto tikai vairo atkarību no ST.
    Gan jau ar laiku varētu būt izdevīgi kādam ciemam samesties un uzbūvēt savu vēja parku un paralēli ST tīkliem izbūvēt arī savu elektrotīklu (optiku arī varētu tur iemest). Pārāk sašķelta sabiedrība, lai kautko tādu varētu izdarīt.

    LAN
    25.01.2023 18:44
    Reply to  nedarata

    Skatīt “JaunLatvija”… :D

    Janka
    25.01.2023 10:38

    Man aizvien vairāk sāk patikt mūsu vadoņu uzsāktā visa veida taupības,ekoloģiskā un vēl kāda nebūt tur man līdz galam neizprotamā, alternatīvās ,dabai nekaitīgās enerģijas ieguve un dažnedažādu citu gudru lietu risināšana.Man mājā apkurei tiek izmantots zemes siltumsūknis kopš 2008 gada,līdz pat brīdim kad mūsu gudrie sāka pieslēgties pie eneģijas patērēšanas uzlabošanas problēmu risināšanas,man šis apkures veids bija ļoti izdevīgs,tagad izmaksas ir cēlušās gandrīz par 50%,labi ka nenoņēmu apkurei cietā kurināmā katlu,laikam būs jāpāriet atpakaļ uz kurināšanu ar akmeņoglēm vai kūdru.

    Valerijs
    29.02.2024 11:11

    Atsledza elektribu un nekas nedarbojas,leduskapis tek,galja un viss iet boja.Parskajtiju 40.00 euro bet sazvanit nevar tikaj suti izzinjas bet tas nau aktuali.Kantoris strada neprecizi,zel bet tas ir fakts.Uz tabulas(ekrana datora )var redzet ka nauda ir ienakusi un pieslegt var un nemuljkot cilvekus.Majnat savu attejksmi pret cilvekiem.Un ludzu esat precizi…Paldies.p/s daudz butu ko tejkt bet laj paliek uz vinju sirds apzinjas…Kur esmu bijis arzemes neesmu saskaries ar tik svaku atteiksmi.Zvans un elektriba klat.21 gadsimta dzivojam.

    Reklāma