Web Analytics
More
    Reklāma

    Āgenskalna tirgū sācis darboties pirmais pārtikas pakomāts Latvijā

    Jaunākie raksti

    No jauna atvērtajā Āgenskalna tirgū no pagājušās nedēļas sācis darboties pirmais pārtikas pakomāts Latvijā, kas nodrošinās atbilstošu temperatūru, lai veiktu ērtu bezkontakta pārtikas produktu piegādi.

    Primāri, šī pakomāta mērķis ir ļaut dažādiem vietējiem zemniekiem nosūtīt pārtikas paciņas. Sūtot ēdienu un dažādus svaigus produktus svarīgs ir tieši piegādes laiks un transportēšana apstākļi, lai tas nesabojātos, tāpēc radīts šāds pakomāts, kurā vienmēr tiks uzturēta plus sešu grādu temperatūra. Līdz ar to tas ir sava veida liela izmēra ledusskapis, kas konkrēto temperatūru uzturēs gan tad, kad ārā būs auksts, gan arī ļoti karsts.

    Reklāma

    Pirmo pārtikas pakomātu radījusi piegādes platforma “IziPizi“, kas radusies neilgi pirms pandēmijas, un bijis vietējais loģistikas risinājums, nodrošinot sūtījumu aprites procesu. Kā norāda uzņēmuma līdzdibinātājs Rolands Dzenis, jaunais pakomāts ļaus uzlabot lauku labumu apriti un loģistiku starp Rīgu un reģioniem. Projekta attīstībai talkā nācis Āgenskalna tirgus, kas meklē inovatīvus veidus kā apkalpot savus klientus.

    Pagaidām šis ir pirmais šāda veida pakomāts Latvijā, taču nākotnē plānots tos atvērt arī citās Latvijas pilsētās. Kā norāda pieejamā informācija, tad ļoti liela interese par jauno servisu ir tieši Dundagas apkārtnes pārtikas ražotājiem.

    AvotsLSM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kkā tā
    24.01.2023 11:35

    Nezinu kā “android”, bet “āboliem” ļoti nedraudzīgi un samudrīti tur viss.

    davix
    24.01.2023 14:48

    Šādu ierīču/pakalpojumu pievienotā vērtība būtu uzstādot tos tur, kur ir ierobežotas alternatīvas. Novietot šādu pakalpojumu blakus tirdzniecības vietai (plašs preču iegādes alternatīvu klāsts), kur varu aiziet pie tā paša zemnieka un nopirkt produktu bez nekādām aplikācijām, var nedot gaidītos rezultātus.

    Tas ir tikpat muļķīgi, kā pašlaik automātiskās picas gatavošanas stendus izvieto lielveikalos, praktiski “blakus” picērijām, nevis piemēram Mežaparkā vai kādā citā publikai populārā vietā, kur nav citu alternatīvu.

    Biteme
    24.01.2023 16:13
    Reply to  davix

    Cik saprotams, tad foodomatā var nopirkt pārtiku, kuras ražotāji paši nebrauc uz tirgu. Ja es kā zemnieks atsūtu uz Rīgu pa 1kg sviesta 5 konkrētiem pircējiem, tas ir jēdzīgāk kā pašam braukt, maksāt par vietu un pavadīt tirgū visu dienu. Nu, kaut kā tā. Ja man tirgū ir stends ar 10-20 preču veidiem – sēžot visu dienu ietirgošu vairāk.

    davix
    25.01.2023 10:26
    Reply to  Biteme

    Saprotu teorētisko tirgotāja ieguvumu. Bet mana neizpratne vairāk bija par lokāciju. Par lokāciju blakus tirgum, kurā es varu tikpat labi ieiet un nopirkt dilles no cita zemnieka, pie reizes novērtējot pašu diļļu kvalitāti, nekā doties uz Āgenskalna tirgu, lai tur pie ieejas izņemtu dilles no pakomāta. Ja es dilles no zemnieka varētu saņemt pakomātā pie mājas vai tamlīdzīgi nekur neejot, tad jā – tā jau būtu cita lieta. Savādāk te mēģina “tirgot sniegu ziemeļpolā”.

    digitalk
    25.01.2023 11:15
    Reply to  davix

    pats izvēlies muļķīgu piemēru un pats kritizē :)
    tieši otrādi — no zemnieka tiek pasūtīti tieši tai zemnieku saimniecībā ražoti svaigie produkti, kuri pircējam liekas sūtīšanas vērti (piem., tikko kauts jaunlops utml.), bet tirgū pēc tam ērti ieiet un nopirkt neunikālas piedevas, kā svaigus zaļumus.

    davix
    25.01.2023 14:35
    Reply to  digitalk

    Tad jau tas izskatās pēc iepirkšanās trenda – par katru cenu izmantot kādas tehnoloģijas, neskatoties ne uz ko. Sanāk, ka cilvēks speciāli aiziet līdz tirgum, kurā iepirkšanās lielākā pievienotā vērtība ir tiešais kontakts ar pašu pārdevēju, lai iegādātos sev labāko produktu. Bet tā vietā, cilvēks iztērē tos pašus resursus (ceļš, laiks, nauda), lai nokļūtu līdz tam pašam tirgum, lai pie ieejas izņemtu produkciju no pakomāta. Jā, varbūt 5% ir tiešām kādi unikālu zemnieku produkti, ko tādā veidā būtu vērts pirkt, bet redzot reālo tirgus piedāvājumu, viss ko saņemsi pakomāta skapītī, par 95% būs pieejams arī pašā tirgū, pie tam pats izvēlēsies sev tieši vēlamo gaļas gabalu. Es saprotu, ka ir arī pircēju daļa, kas domā – gaļa ir gaļa. Visi gabali vienādi. Bet kas pievērš uzmanību produktam, nekad neizvēlēsies pakomātu tā vietā, lai izvēlētos konkrēto produktu no pārdevēja.

    Kkā tā
    25.01.2023 15:58
    Reply to  davix

    Es, piemēram, kā mājražotājs veicu piegādi, bet ne vienmēr klienti var manā piegādes dienā vai laikā saņemt – tātad varu ievietot pakomātā, jo produktam svarīga t, kā arī plīstošs, tāpēc Omniva atkrīt, kur noliktavā +16
    Bet nu pagaidām tā kā man Apple, šim servisam neesmu vēl izurbies cauri, kaut kā samudrīts viss.

    Biteme
    25.01.2023 12:40
    Reply to  davix

    Man gan liekas, ka pakomātu jēga ir tajā, ka varu nosūtīt vai saņemt paku tur, kur tas man ir pa ceļam, un galvenais – man ērtā laikā, nepieskaņojoties pasta nodaļas vai kurjera darba laikam. Nevis lai pakomāts būtu man pie mājas – kā saproti, tas nekad nebūs 2min attālumā visiem pakomātu lietotājiem, tas ir tikai papildus bonuss, nevis obligātais nosacījums ērtai izmantošanai. Pensionāriem vai mājsēdētājiem – jā, ir ērti ja blakus mājai.

    Ja eju uz tirgu pēc vienas preces, tad man būs ērti turpat paņemt arī otru no paku skapja. digitalka piemērs ar gaļu ir ļoti labs. Vai cita prece, kuru man ir izdevīgi pirkt no konkrētā piegādātāja, nevis tirgū vai lielveikalā.

    Reklāma