Web Analytics
More
    Reklāma

    No amata atkāpies viens no “Netflix” izpilddirektoriem, kurš līdzdibināja uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Šīs nedēļas ceturtdienā video straumēšanas platforma “Netflix” nāca klajā ar vairākiem paziņojumiem. Viens no tiem – no amata atkāpjas viens no uzņēmuma izpilddirektoriem Rīds Hestings (Reed Hastings), kurš vienlaikus ir arī “Netflix” līdzradītājs. Viņš uzņēmumu vadīja no pašiem pirmsākumiem – 1998. gada. Līdz ar to sākot no 19. janvāra “Netflix” vadības grožus tur Teds Sarandoss (Ted Sarandos), kurš ir tā CEO kopš 2020. gada, un tikko amatā paaugstinātais operāciju vadītājs Gregs Pīterss (Greg Peters).

    Būtiski, ka Hestinga lēmums atkāpties no “Netflix” CEO amata nav bijis negaidīts, bet gan rūpīgi pārdomāts. Pēdējos divarpus gadus Sarandoss un Pīterss cieši sastrādājušies uzņēmuma vadības jomā. Sarandoss tiek uzskatīts par galveno virzītāju “Netflix” oriģinālsatura jomā. Savukārt Pīterss bijis atbildīgais partnerattiecību veidošanā un virzībā uz videospēlēm. Tāpēc, pēc Hestinga teiktā, šis ir īstais laiks, lai nodotu savas amata pilnvaras tieši Pītersam.

    Reklāma

    Vienlaikus pats Hestings “Netflix” joprojām darbosies. Viņš pildīs uzņēmuma izpildpriekšsēdētāja pienākumus un savā ziņā būs kā tilts starp direktoru padomi un jaunajiem izpilddirektoriem.

    Pārmaiņas “Netflix” vadībā notiek laikā, kad uzņēmums izgājis cauri diezgan lieliem izaicinājumiem. Pērnais gads “Netflix” bija ļoti grūts, saskaroties ar ievērojamu abonentu skaita kritumu, sīvu konkurenci, ierobežotām izaugsmes iespējām, kā arī lietotāju kontu koplietošanas problēmu. Taču nupat izziņotie 2022. gada 4. ceturkšņa finanšu dati liecina, ka “Netflix” sāk pamazām atgūties. Gada pēdējā ceturksnī uzņēmums ticis pie 7,66 miljoniem jaunu klientu, kuru kopskaits nu pārsniedz 230 miljonus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    20.01.2023 12:10

    Šim bračka?

    3B8A1273-8B9B-4D4A-875C-DE727CBB6073.jpeg
    Last edited 1 year ago by Čiekurs
    Reklāma