Web Analytics
More
    Reklāma

    Straumēšanas serviss Netflix sasniedzis spuraina tīņa vecumu – 16 gadus

    Jaunākie raksti

    Vienam no pasaules populārākajiem straumēšanas servisiem Netflix janvāris ir dzimšanas dienas mēnesis, jo savus pakalpojumus tas sāka sniegt 2007. gada sākumā. Taču tajā laikā tie krietni atšķīrās no tiem, ko mēs varam izmantot tagad.

    Netflix tirgū ienāca ar iespēju uz mājām saņemt filmas, kas ir ierakstītas DVD diskos (vai vēl senāk VHS kasetēs). Taču salīdzinot ar konkurentiem, viņi to darīja, balstoties uz abonēšanas maksu nevis par konkrētu īres laiku. Salīdzinot ar tā laika lielāko konkurentu Blockbuster, tas bija atšķirīgs piegādājiens klientu ērtības ziņā, jo vecajā variantā daudziem nācās maksāt par nokavētajām atgriešanas dienām.

    Reklāma

    Tomēr ikmēneša abonēšanas maksai nebija šādu soda sankciju, kas to padarīja krietni populārāku un interesantāku gala patērētājam. Kad Netflix spēra pirmos soļus digitālā satura straumēšanā, arī tas nebija tāds kā šobrīd. Proti, līdzās fizisko kopiju piegādēm sākā parādīties iespēja noteiktas stundas mēnesī skatīties digitālo saturu. Piemēram, standarta Netflix abonementa plāna lietotāji saņēma 18 stundu skatīšanās laiku.

    Protams, arī filmu klāsts pašā sākumā sasniedza vienu tūkstoti, taču tagad tas ir mērāms aptuveni 70 tūkstošos. Jāņem vērā, ka arī viedie televizori vēl pirms desmit gadiem nebija tik attīstīti un populāri kā šobrīd, kad Netflix tajos jau ir integrēts. Ejot laikam, straumēšanas serviss ir pilnībā mainījis nozari un veidu, kādā mēs patērējam dažādas filmas un seriālus, kad viss ir pieejams nekavējoties, kā arī viss balstās uz abonēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    18.01.2023 12:29

    Nepareizi iztulkots par tiem 70k. Tie bija uz to brīdi pieejamie DVD (titles) netflix arhīvā.
    Jo pēc sajūtām netflixā ir 100 filmas, ne 70 tūkstoši.. :D

    Saule
    18.01.2023 18:26

    Izskatās, ka kursora darbinieki ir pamatīgi bijuši apcelti skolas gados, jo vienmēr vārdam ‘tīnis’ klāt ir nievājošs raksturojums.

    Kursors.lv
    18.01.2023 18:28
    Reply to  Saule

    Tīņi nemēdz būt spuraini? Es tāds biju. Tu nebiji?

    Reklāma