Web Analytics
More
    Reklāma

    Aqara izziņo jaunus viedās mājas produktus – viedo slēdzeni, durvju zvanu un “gudrāku” kustību sensoru

    Jaunākie raksti

    Lasvegasā notiekošajā tehnoloģiju izstādē CES 2023 Aqara ir izziņojis vairākus jaunus viedās mājas produktus.

    Starp jaunumiem ir Video Doorbell G4 viedais durvju zvans, kas ļaus attālināti noskaidrot, kas ir atnācis pie mums ciemos un pateicoties mākslīgā intelekta sejas atpazīšanai spēs atpazīt viesi. Tāpat šai kamerai būs Apple HomeKit Secure Video atbalsts, kas to ļaus ērti izmantot no Apple ierīcēm un tā spēs raidīt video arī uz Amazon un Google viedajiem displejiem. Paredzams, ka kamera saņems arī Matter atbalstu, kad tas tiks nodrošināts šai ierīču kategorijai. Video varēs uzglabāt gan Aqara mākoņservisā, gan lokāli uz microSD atmiņas kartes. Pašu ierīci varēs pieslēgt pie pastāvīgā strāvas avota, kā arī izmantot ar akumulatoriem.

    Reklāma

    Otrs jaunais produkts ir Smart Lock U100, kas ir pirmā Aqara veidotā slēdzene. Tā nodrošina drošu iespēju lokāli un attālināti atslēgt un aizslēgt mūsu mājokli. Arī šis produkts ir savietojams ar Apple HomeKit platformu un atslēgu varēsim uzglabāt Apple Wallet digitālajā maciņā. Tomēr tas nav viss. Šo slēdzeni varēsim atslēgt arī citos veidos – ar pirkstu nospiedumu, kodu, no Aqara mobilās lietotnes, ar NFC karti vai fizisku atslēgu. Slēdzene atbalstīs Matter protokolu.

    Tā kā nereti mājas automatizācijā ir nepieciešama kustību noteikšana, tad ir vērts iepazīties arī ar jauno Presence Sensor FP2. Tas ir kustības sensors, kas darbojas ar mmWave radaru tehnoloģiju un nosaka cilvēka klātesamību telpā pat tad, ja tas nekustās. Šis sensors ļauj sadalīt telpu zonās un dažādi reaģēt uz kustībām dažādās telpas vietās. Papildus, šis sensors spēj noteikt vairākas personas uzreiz, saprast, kad kāda no tām nokrīt, kā arī noteikt vai telpā ir ieslēgta gaisma.

    Un visbeidzot, ceturtais jaunais produkts ir LED Strip T1, kas ir dažādos veidos pielietojama RGB CCT LED gaismas lenta. Tā spēj attēlot līdz 16 miljoniem krāsu toņu un pilnībā kontrolējama no HomeKit, Amazon Alexa vai Google Home produktiem.

    Manuprāt, jauki produkti un cerams, ka jau drīzumā mums būs iespēja tos notestēt, jo ražotājs sola, ka pārdošanā tie nonāks jau tuvāko mēnešu laikā. Mūsu pieredze rāda, ka Aqara veido pieejamas cenas kvalitatīvi nostrādātus viedās mājas produktus. Daļu no tiem vairāk kā gadu savā mājoklī lietoju arī es un tie darbojas godam.

    AvotsAqara
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma