Web Analytics
More
    Reklāma

    “Xiaomi” prezentējis strādājošu cilvēkveidīgo robotu “CyberOne”

    Jaunākie raksti

    Laikam jau sen aiz muguras ir tie laiki, kad elektronikas uzņēmums varēja izziņot jaunu tālruni un dēvēt to par lielu notikumu. Šonedēļ Pekinā norisinājās “Xiaomi” produktu prezentācija, kurā bez salokāmajiem telefoniem “Mix Fold 2” uzņēmums prezentēja arī savu pirmo cilvēkveidīgo robotu “CyberOne”, kas paša spēkiem uznāca uz skatuves un pat pasniedza ziedus “Xiaomi” izpilddirektoram Lei Jun.

    “CyberOne” pats par sevi salīdzinoši ir diezgan garš, sasniedzot 177 cm, taču tā svars ir 52 kg. Robotam jau ir iedota iesauka “Metal Bro” un piešķirta horoskopa zīme – Lauva. “Xiaomi” atzīmē, ka cilvēkveidīgie roboti paļaujas uz redzi, lai mijiedarbotos ar apkārtējo vidi. “CyberOne” ir aprīkots ar uzņēmuma pašu izstrādātu “Mi-Sense” dziļās redzes moduli, kas apvienots ar mākslīgā intelekta mijiedarbības algoritmu. “CyberOne” spēj uztvert 3D telpu, kā arī atpazīt indivīdus, žestus un izteiksmes. Tāpat robots spēj identificēt 85 dažādas vides skaņas un 45 cilvēka emociju veidus. Līdz ar to tas var, piemēram, noteikt, kad cilvēks ir laimīgs, un mierināt skumjos brīžos.

    Lei Jun atklāj “CyberOne” maksās no 600 000 līdz 700 000 juaņu jeb apmēram no 89 100 līdz 104 000 USD. Taču vēl būs kāds brīdīs jāpaciešas, līdz robots sasniegs masveida ražošanas līmeni, ja tas vispār kādreiz notiks.

    Avots: Xiaomi

    Jāpiezīmē, ka “Xiaomi” šajā ziņā ir metis lielu izaicinājumu “Tesla”, kas pērn demonstrēja savu cilvēkveidīgo robotu “Optimus“. Pagaidām šķiet, ka “Xiaomi” radītais ir galvastiesu pārāks, neskatoties uz “Tesla” izteikumiem, ka “Optimus” nākotnē būs vērtīgāks par visu uzņēmuma auto biznesu.

    Būtiski, ka “CyberOne” nav vienīgais “Xiaomi” radītais robots. Tieši pirms gada uzņēmums prezentēja savu atvērtā koda robotu “CyberDog“, kas varētu būt spēcīgs konkurents “Boston Dynamics” robotiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma