Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi hakatonā radīta ierīce, kura ļautu vadīt viedierīces ar domu palīdzību

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmuma Xiaomi rīkotajā hakatonā, kas paredzēts tā inženieriem, tikusi radīta galvas lenta, kura ļautu ar domu spēku vadīt dažādas viedierīces, kā arī nolasīt lietotāja noguruma līmenī.

    Šis bija jau trešais tiešsaistē notiekošais Xiaomi hakatons, un tajā uzvaras laurus plūca MiGu galvas lenta. Tā ar elektroencefalogrammas (EEG) palīdzību nosāka smadzeņu elektrisko aktivitāti. Parasti to izmantoi, lai pārbaudītu un diagnosticētu dažādas ar smadzeņu darbību saistītas slimības. Piemēram, epilepsiju. Jaunā galvas lenta šos mērījumus veiks trīs galvas punktus, un, izmantojot atšķirību starp tiem, programmatūra būs spējīga nolasīt un atspoguļot lietotāja domas.

    Reklāma

    Attiecīgi tālāk tas ļautu vadīt Xiaomi produktus, liekot attālināti tiem veikt kādu darbību. Līdzīgi, kā mēs šobrīd izmantojam savu balsi, lai vadītu telefonu. Šis noteikti ir tāds tehnoloģiju produkts, ko es labprāt notestētu un varētu nest svaigas emocijas. Izstrādātāju komanda norāda, ka papildu tam, lenta varēs nolasīt noguruma līmenī, ko tālāk izmantot dažādos medicīniskajos izmeklējumos.

    Protams, šobrīd nav skaidrs, vai produkts vispār tiks realizēts un nonāks pie potenciālajiem interesentiem. Pirms šīs lentas izziņošanas, Xiaomi nāca klajā ar Mijia viedajām brillēm, kurām šobrīd Ķīnā tiek vākts pūļa finansējums, lai tās sāktu ražot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    08.08.2022 09:18

    Xiaomi hakatonā radīta “ierčie”….., te kāds vēl nav pamodies! :)

    bobis
    09.08.2022 22:45

    Ja domas pilnas ar alus un pupiem, daudz vadit ar domu palidzibu nesanaks.

    Reklāma