Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Watch S1 Active apskats – lētāks, bet ne sliktāks

    Jaunākie raksti

    Xiaomi izziņoja Watch S1 sērijas pulksteņus šī gada sākumā un vismaz uz papīra tie šķita ļoti vilinoši, par savu cenu piedāvājot pat safīra aizsargstiklu un nerūsējošā tērauda korpusu.

    Xiaomi Watch S1 no Xiaomi Watch S1 Active atšķir krāsas, nedaudz dizains un izmantotie materiāli. Xiaomi Watch S1 pieejams ar nerūsējošā tērauda apdari, bet Xiaomi Watch S1 Active ir lētāks un veidots no alumīnija. Xiaomi Watch S1 arī ir safīra stikls un bezvadu uzlāde, kas nav lētākajam Active modelim.

    Reklāma

    Visādi citādi abi Xiaomi Watch S1 sērijas pulksteņi ir vienādi – tiem ir 1.43 collu AMOLED ekrāns ar 450 cd/m² spilgtumu, Bluetooth 5.2, NFC maksājumi (tikai MasterCard), GPS, SPO2 sensors un 470 mAh akumulators.

    Klusi jāpačukst, ka Watch S1 Active vismaz man šķiet vilinošāks, jo tas ir nedaudz lētāks, kā arī Watch S1 Active nesaskāros ar pāris problēmām, ko redzēju Watch S1 izmantošanas laikā. Tās gan noteikti ir programmatūrā labojamas, bet šobrīd dārgākais Watch S1 šķieta gļukaināks par lētāko Watch S1 Active.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: MIUI Watch 1.0
    • Aizsargstikls: nav datu
    • Korpusa materiāls: alumīnijs
    • Izmēri: 47.3 mm x 46.5 mm x 11 mm, der plaukstas locītavai ar apkārtmēru 160 – 220 mm
    • Ekrāns: 1.43 collas 466 x 466, PPI 326, AMOLED ar Always On
    • Izturība: ūdensizturīgs (līdz 50 metriem)
    • Akumulators: 12 dienu tipiska lietošana, 24 dienu enerģijas taupīšanas režīms, bezvadu uzlāde ar Qi
    • Atrašanās vieta: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS
    • Ielādējamas kartes: nav
    • Sensori: sirdsdarbības, barometrs, SpO2, kompass, akselerometrs
    • Savienojumi: Bluetooth 5.2, NFC, Wi-Fi 5, skaļrunis + mikrofons
    • Krāsas: sudrabota vai melna
    • Cena: ap 170 eiro ar gumijotu siksniņu

    Izskats un uzbūve

    Izskata ziņā Watch S1 Active ir nedaudz brutālāks par Watch S1, te tāpat izmantots metāls pulksteņa uzbūvē, šoreiz gan tas ir alumīnijs, kamēr Watch S1 būvēts no nerūsējošā tērauda un safīra. Šajā ziņā Watch S1 cena vairs nešķiet augstāka, varētu pat būt, ka tērauda un safīra Watch S1 varētu būt labāks pirkums, ja tiešām vēlies no korpusa izvirzītu stikliņu.

    Man patika, ka Watch S1 Active ekrāns tomēr ir nedaudz iedziļināts korpusā, kas rada sava veida drošības sajūtu. Arī Watch S1 Active pogas šķiet ērtākas un praktiskākas tieši sportošanas laikā. Watch S1 Active nāk kopā tikai ar gumijas siksniņu (Watch S1 komplektā ir gumijas un ādas), tai ir standarta 22 mm platums, kas nozīmē, ka varēsi to ātri nomainīt uz jebko, ko vien sirds kāro.

    Watch S1 Active izmanto to pašu ekrānu un tos pašus sensorus, kas ir dārgākajā Watch S1 modelī.

    Akumulators

    Watch S1 Active ir visai standarta ietilpības 470 mAh Li-Po akumulators, kas nodrošina aptuveni 12 līdz 24 dienu darbību (pēc reklāmas materiāliem). Faktiski Watch S1 Active darbojas tuvāk 10 dienām, ja daudz nesportosi un nebūsi iespējojis visus veselības sekošanas sensorus un funkcijas. Sportošana ar GPS noēd aptuveni 5% līdz pat 7% no enerģijas stundā.

    Vērtēju, ka normālā ikdienas režīmā Watch S1 Active darbosies nedēļu vai nedaudz vairāk, kas arī ir tīri labi tik spējīgam viedpulkstenim. Uzlāde norit ar speciālu dokstaciju ar kontaktiem, diemžēl Active modeli nevarēsi lādēt ar jebkuru bezvadu lādētāju.

    Saskarne un iespējas

    Watch S1 Active saskarne ir pavisam kas cits, kad to salīdzina ar Xiaomi fitnesa aprocēm, bet ir arī dažas vienojošas nianses. Pret Watch S1 Active laikam radās tikai viens liels iebildums un tās ir digitālās ciparnīcas, kas ir visai neglītas un mazā skaitā. Huawei arī nevar lepoties ar dikti glītiem ciparnīcu dizainiem, bet ir dažas maksas ciparnīcas, kas Huawei gadījumā ir tīri labi izdevušās. Xiaomi nepiedāvā maksas ciparnīcas, ir tikai aptuveni 50 digitālās ciparnīcas, no tām tikai pāris šķita kaut cik jēdzīgas.

    Pulksteņa saskarne ir ļoti ērta, tā stipri atgādina Huawei HarmonyOS, arī Watch S1 Active tiek izmantotas lielas ikonas, Xiaomi pat ļauj daļēji pielāgot pulksteņa saskarni (logrīkus, widgets), tāpat vari pielāgot apakšējās pogas darbību. Kopumā teiktu, ka Xiaomi un Huawei izskatās atšķirīgi, bet saskarnes iespējas ir ļoti tuvas un abiem ražotājiem tās ir izdevušās.

    Watch S1 Active ir iebūvēts Alexa digitālais asistents, kas gan pie mums nav diez ko noderīga iespēja, bet tā tur ir. Tāpat te atradīsi SOS zvana iespēju, kas ļauj no pulksteņa ātri veikt zvanu iepriekš norādītam telefona numuram. Watch S1 Active it kā piedāvā NFC norēķinu iespējas, bet tad vajadzēs Swedbank izdotu MasterCard karti. Man tādas nav, šo iespēju nevarēju pārbaudīt. Šajā ziņā Garmin un Fitbit pulksteņi ir plašāk atbalstīti pie mums.

    Watch S1 Active iespējams izmantot arī balss zvaniem, kas ir visai ērta iespēja sazvanīties automašīnas vadīšanas laikā, jo turi roku uz stūres sejas tuvumā. Ikdienā gan kliegšana uz pulksteni neizskatās diez ko labi, turklāt visi dzirdēs tavas sarunas un Watch S1 Active būs primārā ierīce atbildēšanai uz zvanu, kas ne vienmēr ir ērti.

    Tāpat te būtu jāpiebilst, ka modinātāja laikus var ielikt tikai pašā pulkstenī, lietotnē šo nevar izdarīt.

    Sportošana

    Viedpulkstenī atradīsi elpošanas treniņu, kas ātri mazinās fizisko un garīgo stresu, sekojot parādītajiem ritmiem un veicot elpošanas vingrinājumus 1 – 5 minūtes. Pulkstenis parāda stresa līmeni un reģistrē ikdienas stresu, parādot 30 dienu tendences.

    Watch S1 Active atbalsta 117 treniņu režīmus ar 19 profesionāliem treniņu režīmiem, tostarp basketbolu, tenisu, peldēšanu, HIIT un daudz ko citu. Xiaomi Watch S1 Active uzkrāj datus Xiaomi Fit lietotnē, bet tā ir arī savienojama ar Strava un Apple Health. Dati no viedajiem Xiaomi svariem iegūstami no Zepp Life (iepriekš MiFit) lietotnes, to arī iespējams savienot ar Xiaomi Fit lietotni.

    Sportojot iespējams iestatīt mērķus – attālumu, laiku vai kalorijas. Vari arī to nedarīt. Jāsaka, ka biju nedaudz vairāk ko gaidījis no sporta režīma, jo te vairākos sporta veidos ir tikai viens ekrāns, kas parāda laiku + pulksteņa laiku + attālumu + patērētās kalorijas vai tempu skrienot + sirdsdarbību. Skriešanai ir arī atsevišķs ekrāna skats ar kadenci un soļu skaitu. Velobraucējiem ir atsevišķi skati ar ātrumu, vidējo ātrumu un pacēlumiem, kritumiem. Visos sporta režīmos tiek piedāvāta arī atskaņotās mūzikas pārvaldīšana.

    Watch S1 Active sniegtie sportošanas dati ir ļoti tuvi tam, ko parāda Huawei pulkstenis un attāluma + laika ziņā to pašu rāda arī viedtālrunis. Uz 40 nobrauktiem kilometriem ar velo kļūda starp pulksteņiem un viedtālruni bija vien 200 metri, kas ir pieņemams apmērs. Lai arī Watch S1 Active ir jaudīgs un ar lielu ekrānu, tomēr GPX maršrutu datnes ielādēt nevarēsi, šis varētu būt paliels mīnuss velobraucējiem.

    Watch S1 Active ir iebūvēts sava veida automātiskais sportošanas noteikšanas režīms, kas gan ir maz noderīgs. Pulkstenis paprasa, vai gadījumā tu neesi jau kādu laiku straujāk gājis, bet tas neko pats automātiski nesāk mērīt. Vari uzspiest pogu, ļaujot ierakstīt datus, bet datus Watch S1 Active par iešanu sāks uzkrāt tikai ar mirkli, kad nospiedi pogu. Attiecīgi būs jau 10 vai 15 minūtes kustējies, kad Watch S1 Active paziņos par vēlmi krāt datus, bet pulkstenis pagājušās 10 vai 15 minūtes nekādi nepiefiksēs.

    Nobeigumā

    Iespēju, programmatūras, ekrāna, sensoru un akumulatora ziņā lētākais Watch S1 Active ir ļoti tuvs nedaudz dārgākajam Watch S1, bet vismaz man pie sirds vairāk iet Watch S1 Active izskats un uzbūve. Protams, nevar ignorēt arī Watch S1, kas ticis pie nerūsējošā tērauda un safīra.

    Watch S1 izmēģināšanas laikā redzēju, ka kaut kas nedarbojas pareizi ar ekrāna spilgtuma regulēšana, Watch S1 Active šādas problēmas nebija. Arī atspīdumi Watch S1 Active ekrānā ir mazāki, kas man liek nosliegties par labu Watch S1 Active. Watch S1 ir arī Qi bezvadu uzlāde, kas ir neliels bonuss, jo vari pulksteni lādēt nu jau gandrīz jebkur, pat automašīnā un ar reverso bezvadu uzlādi no viedtālruņa.

    Visādi citādi abi modeļi ir ļoti līdzīgi, kas padara izvēli visai sarežģītu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    05.08.2022 12:39

    Esmu novērojis, ka šie “sporta” pulksteņi parasti ir personām, kurām saistība ar sportu nav vispār, vai ir epizodiska ;)

    Elektriķis
    05.08.2022 13:40
    Reply to  Ivis

    Un kā ir ar “sporta” auto? :)

    oppo
    05.08.2022 18:17
    Reply to  Elektriķis

    uzšķerēt krustojumā? kas vainas?

    digitalk
    06.08.2022 04:07
    Reply to  Ivis

    tas, ka marketohuelogi ir pulksteni nodēvējuši par “sporta”, nenozīmē, ka tam nav unikālu un ērtu fīču parastam, nesportiskam cilvēkam, kuras citos pulksteņos neir. nākas pārmaksāt par “nevajadzīgo”, lai dabūtu vajadzīgo.

    Reklāma