Web Analytics
More
    Reklāma

    Divas Eiropas lielākās satelītu interneta kompānijas apvienojas, lai konkurētu ar “Starlink”

    Jaunākie raksti

    Nav nekāds noslēpums, ka šobrīd līderis pasaulē satelītu interneta pakalpojumu sniegšanā ir uzņēmuma “SpaceX” projekts “Starlink“, kas pieejams jau 36 valstīs un apkalpo teju pusmiljonu lietotāju. Taču tepat, Eiropā, tam pretī stāv divi konkurenti – uzņēmumi “OneWeb” un “Eutelsat”, kas nolēmuši apvienoties un sastādīt nopietnu konkurenci “Starlink”.

    Paredzams, ka apvienošanās, kas vēl jāapstiprina gan regulatoriem, gan “Eutelsat” akcionāriem, tiks pabeigta līdz 2023. gada vidum. Abu uzņēmumu apvienošanās rezultātā “OneWeb” un “Eutelsat” akcionāriem katram piederēs puse no apvienotā uzņēmuma.

    Reklāma

    “Eutelsat” flotē pašreiz ir 36 ģeostacionāri orbītas satelīti. Tie tiks apvienoti ar “OneWeb” zemās orbītas satelītu kopu. “OneWeb” pašreiz orbītā izvietojis 428 satelītus no plānotajiem 648.

    Viens pats “OneWeb” gan cieta neveiksmi, vēloties kļūt par “Starlink” un kompānijas “Amazon” satelītu interneta projekta “Project Kuiper” konkurentu. 2020. gada martā tas iesniedza bankrota pieteikumu, jo meklēja pircēju. Lielbritānijas valdība un Indijas uzņēmums “Bharti Global” katrs samaksāja pusmiljardu dolāru par 45% “OneWeb” akciju.

    Jāpiezīmē, ka vēl šī gada pavasarī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā “OneWeb” nonāca krustugunīs. Lielbritānijas uzliktās sankcijas pamudināja Krieviju bloķēt “OneWeb” satelītu palaišanu. Krievija pieprasīja Lielbritānijai pārdot tai piederošās “OneWeb” daļas un vēlējās garantiju, ka satelīti netiks izmantoti militāriem mērķiem. “OneWeb” nekas cits neatlika, kā vērsties pie konkurenta “SpaceX”, lai tomēr varētu palaist savus satelītus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.07.2022 22:10

    Sakariem ar ģeostacionārās orbītas satelītiem pings gan būs briesmīgs. Citādi interesanti, cik lielu pārraides ātrumu viņi izspiedīs.

    Reklāma