Web Analytics
More
    Reklāma

    “OneWeb” nekas cits neatliek kā lūgt konkurenta “SpaceX” palīdzību satelītu izvietošanā

    Jaunākie raksti

    Marta sākumā jau rakstījām, ka uzlikto sankciju dēļ saistībā ar iebrukumu Ukrainā Krievija atteikusies palaist Lielbritānijas interneta pakalpojumu sniedzēja “OneWeb” satelītus. Līdz ar to uzņēmumam nekas cits nav atlicis, kā vērsties pie sava konkurenta “SpaceX” un lūgt, lai tas ar savām raķetēm nogādā “OneWeb” satelītus orbītā.

    Darījumu ar “SpaceX” “OneWeb” noslēdza pēc tam, kad līdzšinējais satelītu palaišanas nodrošinātājs – Krievijas kosmosa korporācija “Roscosmos” atteicās turpināt sadarbību. Darījums starp “SpaceX” un “OneWeb” varētu šķist dīvains, jo tie abi bieži tiek uzskatīti par tiešiem konkurentiem. Tomēr apgalvots, ka tas tā īsti neesot, jo “SpaceX” ar savu projektu “Starlink” vairāk koncentrējas uz individuālu klientu apkalpošanu, savukārt “OneWeb” – uz sadarbību ar valdībām.

    Reklāma

    “OneWeb” pašlaik orbītā veido 648 satelītu lielu sistēmu, kas nodrošinās platjoslas interneta pārklājumu klientiem visā pasaulē. Līdz šim uzņēmums orbītā izvietojis 428 satelītus, kas visi tika palaisti ar Krievijas raķeti “Sojuz”. Vēl 5. martā šādā veidā bija plānots palaist 36 satelītus, taču teju pirms starta misija tika apturēta. Līdz pat šai dienai “OneWeb” šos satelītus nav dabūjis atpakaļ.

    “Roscosmos” vadītājs Dmitrijs Rogozins arī pieprasījis, lai Lielbritānijas valdība atsakās no savas “OneWeb” daļas, uz ko, protams, bija naivi cerēt. Jāpiezīmē, ka 2020. gadā Lielbritānija ieguldīja aptuveni 500 miljonus USD “OneWeb”, lai glābtu to no bankrota. Līdz ar to Lielbritānijas valdība un Indijas telekomunikāciju uzņēmums “Bharti Global” ir galvenie “OneWeb” akcionāri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma