Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” iedzīvina konkurenci un sper platu soli pretī ātrgaitas satelītu interneta sniegšanai

    Jaunākie raksti

    Kamēr “SpaceX” turpina strādāt pie sava “Starlink” projekta un orbītā nogādāt kārtējās satelītu kravas, arī “Amazon” nesēž, rokas klēpī salicis. Uzņēmumam ir līdzīgi plāni attiecībā uz ātrgaitas interneta servisa sniegšanu un nupat spēris lielu soli pretī mērķim izvietot orbītā 3236 satelītus. “Amazon” iesniedzis licences pieteikumu Federālajai sakaru komisijai, lai 2022. gada beigās palaistu satelītu prototipus “KuiperSat-1” un “KuiperSat-2”.

    Tas būs sava veida eksperiments, lai redzētu, kā šie satelīti darbojas ārpus laboratorijas vides. Tas ļaus arī izvērtēt palaišanas procedūras un misijas norisi, saprast, ko uzlabot, lai sekmīgāk palaistu orbītā 3236 satelītus. Testa laikā viens no prototipiem būs aprīkots ar saulessargu, kas ļaus saprast, vai šādā veidā satelīts kļūst mazāk atstarojošs un tādējādi ne tik redzams no zemes.

    Reklāma

    “Project Kuiper” tehnoloģiju viceprezidents Rajevs Beidieils norāda, ka “Amazon” radījis daudz jaunu tehnoloģiju, lai sasniegtu šī projekta izmaksu un veiktspējas mērķus. Viņš uzsver, ka satelītu prototipi veiksmīgi izmēģināti simulācijās laboratorijas vidē, tāpēc pienācis laiks tos testēt reālos apstākļos. Tajos iekļauts vairums tehnoloģiju, ko uzņēmums paredz integrēt galīgajā satelītu versijā.

    Prototipu palaišanā “Amazon” sadarbojas ar uzņēmumu “ABL Space Systems”, kura raķete nogādās tos orbītā. Kad izmēģinājums būs pabeigts, “Amazon” šos prototipus plāno noņemt, lai neaudzētu jau tā lielo kosmosa atkritumu apjomu. Uzņēmums paredz, ka pusi no satelītiem orbītā spēs nogādāt līdz 2026. gadam, savukārt visus 3236 satelītus cer palaist līdz 2029. gada 30. jūlijam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.11.2021 14:23

    Izskatās ka drīz LEO vairs vietas nebūs. Un par astronomiem būs pavisam aizmirsuši.

    Reklāma