Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei izlaidis savu Apple AirTag konkurentu Huawei Tag

    Jaunākie raksti

    Zīmols Huawei paziņojis par jaunu produktu, un tas būs neviens cits kā izsekošanas piekariņš Huawei Tag. Līdz ar to uzņēmums pievienosies Apple un Samsung, kuri iepriekš izlaiduši līdzīgus produktus.

    Jāatzīst, ka šis Huawei Tag ļoti līdzinās Apple AirTag, bet tā forma būs vairāk trijstūrveida ar noapaļotiem stūriem. Gribas to salīdzināt ar ģitāras mediatoru. Līdzīgi kā konkurentiem, šis izsekotājs nebūs aprīkots ar atsevišķu GPS moduli, bet tas darbosies uz tuvumā esošajām ierīcēm, pateicoties Bluetooth savienojumam. Pagaidām gan nav zināms, vai tas darbosies vienīgi ar Huawei ierīcēm. Ja tā izrādīsies patiesībā, tad no tā lietošanas pārsvarā iegūs tikai ķīnieši.

    Reklāma

    To pašu var teikt par Apple, kura AirTag būs neefektīvs Dienvidkorejā. Huawei Tag nebūs aprīkots ar ultra platjoslas (angliski ultra-wideband) mikroshēmu, lai noteiktu precīzu atrašanās vietu. Papildu tam, šis izsekotājs saņēmis IP67 putekļu un ūdens aizsardzību, kā arī to darbinās nomaināma baterija, kas nodrošinās darbību viena gada garumā. Lai piekariņu palīdzētu vieglāk atrast, Tag būs saņēmis iebūvētu skaļruni. Ieguvums šai ierīcei būs NFC mikroshēma, kas ļaus ērtāk iegūt informāciju par piekariņa īpašnieku.

    Pats galvenais un un patīkamākais ir cena, kas vienam piekariņam būs aptuveni 15 USD, bet četru Tag komplektu varēs iegūt par 45 USD. Atsevišķais apvalks maksās 10 USD. Principā piedāvājums līdzīgs Apple AirTag, tikai lētāks. Pie pirmajiem pircējiem Ķīnā tas varētu nonākt pašās mēneša beigās.

    Avots: Huawei
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    07.07.2022 11:20

    Ņemot vērā niecīgos Huawei tālruņu pārdošanas apjomus, vai maz būs iespējams kaut ko atrast? :D

    Oskars
    07.07.2022 12:50

    Vai samie ir jalade, bai pareizak sakot cik ilgi vinji darbojas. Reali vai kads liek pie ritena paslepta vieta utml lai pasargatu?

    Biteme
    07.07.2022 18:44

    Gudri var noslēpt tikai rāmī, un ar to es nedomāju trubu zem beņķa. Lai gan zaglēnus-lohus varbūt varētu apčakarēt, iebāžot vabolīti līdz centram un pa virsu uzliekot vāciņu. Viņi palūrēs, ieraudzīs šķietami tukšu trubu un priecīgi ies dzert alu, neiedomājoties izmērīt trubas garumu ārpusē un iekšpusē.
    Bet tas pasargā tikai rāmi, ja vien neskrien pakaļ savam velo nekavējoties un nepārsteidz ļaundarus procesa laikā.

    grh
    07.07.2022 23:41
    Reply to  Oskars

    Velo rāmī ir pietiekami daudz vietu, kur noslēpt tā, lai bez skrūvēšanas to nevarētu atrast vai dzirdēt. Vajag arī airtagu notit ar kādu izolācijas lentu, lai viņa vārgos pīkstienus neviens nedzird. Ta kaut vai atārda no apakšas krēslam apšuvumu, aizsprauž garām un aizpako ciet. Varianti ir daudz.

    Skābene
    08.07.2022 08:29
    Reply to  grh

    Nav tā, ka iemetot rāmī sanāks faradeja būris apkārt?
    Vismaz keyless go atslēgas nestrādā, ja iemet metāla bundžā vai aptin ar folliju.

    Reklāma