Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” satelītu internets drīzumā varētu būt pieejams uz kruīza kuģiem

    Jaunākie raksti

    Starlink” ātrgaitas satelītu internets kļūst pieejamāks un līdz ar to arvien aktuālāks kļūst jautājums par tā izmantošanu ārpus dzīvesvietas. Nesen jau rakstījām, ka, piemēram, treileru īpašnieki varēs šo internetu lietot garākos izbraucienos (“Starlink” terminālis gan nebūs aktīvs, kamēr atradīsies kustībā). Šajā ziņā lielu interesi par pakalpojumu izrāda arī pasažieru pārvadātāji. Solīts, ka pirmās lidmašīnas “Starlink” internetu saņems nākamgad, un šādam risinājumam jau nobrieduši arī kruīza kuģi.

    Kuģniecības kompānija “Cruise Line Royal Caribbean” iesniegusi pieteikumu ASV Federālajai sakaru komisijai, pieprasot, lai “Starlink” tiktu apstiprināts izmantošanai kustīgos transportlīdzekļos. Šajā iesniegumā kompānijas viceprezidents Džons Meja arī norāda, ka “Starlink” esot piemērotākais nākamās paaudzes risinājums izmantošanai “Cruise Line Royal Caribbean” kruīza kuģos.

    Reklāma

    Līdz šim viena no nopietnākajām “Starlink” problēmām saistījusies ar signālu, ko ir salīdzinoši viegli bloķēt, un nereti pat viens koks var ievērojami traucēt pakalpojuma saņemšanu. Vienlaikus, piemēram, atklātā jūrā šādas problēmas nav tik aktuālas, tāpēc iespēja ir diezgan liela, ka drīzumā “Starlink” satelītu interneta iespējas varēs izmantot arī kruīza kuģos.

    Starlink satelītu interneta izmēģinājums

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    15.06.2022 21:38

    Tā vietā, lai izmantotu iespēju atpūsties, par ko maksāta liela nauda, cilvēki maksās vēl, lai skrollētu lentu) Zinot cenas uz kruīza kuģiem, cena tam internetam būs oi oi.

    Elektriķis
    15.06.2022 21:59
    Reply to  Biteme

    Kas tas par ceļojumu, ja nevari publicēt savas ceļojuma bildes? :)

    Krišs
    16.06.2022 08:46

    Nu vot reāls pielietojums satelīta internetam.

    Nevis mazdārziņā- 100km no Rīgas tagad jaņem Īlona nets lai varētu likt savas brīvdienu bildes. ;) Tam pietiek mobīlais nets, kas mūsu valstī tas ir pietiekami nosēts un pavelk visu nepieciešamo.

    Last edited 1 year ago by Krišs
    digitalk
    16.06.2022 09:07
    Reply to  Krišs

    ja pietiktu, tad par to nebūtu nekādas intereses iekš LV. bet cilvēki prasa, jo tuvākais tornis ir pārslogots.

    Reklāma