Web Analytics
More
    Reklāma

    Arvien vairāk ilgtermiņa abonentu izvēlas aiziet no “Netflix”

    Jaunākie raksti

    Video straumēšanas gigants “Netflix” pašreiz piedzīvo ne tos labākos laikus, saskaroties ar nepieredzētu lietotāju skaita samazināšanos un prognozējot, ka šāda tendence turpināsies. Analītikas uzņēmums “Antenna” apkopojis datus par pieciem miljoniem amerikāņu, secinot, ka no visiem tiem, kuri 2022. gada 1. ceturksnī atteikušies no “Netflix”, 13% bijuši ilgtermiņa abonenti jeb tādi, kuri pakalpojumu izmantojuši vairāk nekā trīs gadus.

    Iepriekšējā ceturksnī “Netflix” pazaudēja kopumā 200 000 lietotāju. Tāpāt arī jauni lietotāji nesteidz iegādāties šo pakalpojumu vai arī diezgan ātri pārstāj to abonēt. Aptaujā noskaidrots, ka pagājušajā ceturksnī 60% gadījumu abonementa atcelšanu veica jaunie klienti jeb tie, kuri “Netflix” izmantoja mazāk nekā gadu.

    Reklāma

    Šobrīd “Netflix” abonentu skaits visā pasaulē sasniedz 222 miljonus, no kuriem trešā daļa ir no ASV un Kanādas. Tomēr uzņēmums ir sagatavojies nākamo mēnešu laikā zaudēt vēl pāris miljonus no tiem.

    “Netflix” svārstīgo abonentu skaitu ir sekmējuši daudzi faktori. Piemēram, karš Ukrainā, kā rezultātā uzņēmums aizgāja no Krievijas tirgus, zaudējot aptuveni miljonu abonentu. Nozīmīgu lomu spēlē arī abonementu cenu pieaugums ASV un Kanādā. Šķiet, ka šie aspekti netur līdzi “Netflix” centieniem padarīt saturu pievilcīgāku, piedāvājot, piemēram, pārraides tiešsaistē vai mobilās spēles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis
    20.05.2022 10:07

    Es arī lietoju Netflix vairākus gadus, bet sāk jau apnikt. Visi šitie LGBTQ seriāli, kur galvenais ir iebāzt vienu melnādaino, vienu ķīnieti, vienu balto, vienu indieti, lezbieti, pāris gejus, vegānus un vēl tur visus šitos burtu salikumus.

    Normālos seriālus izlaiž pa sērijai 1-2 nedēļās, LV vsp tur puse filmu un seriālu netiek izlaistas.

    Sāku skatīties uz Amazon Prime pagaidām.

    Skābene
    20.05.2022 10:23
    Reply to  Elvis

    Es no Prime atteicos par labu Netflix.:)

    ggggg
    20.05.2022 10:30
    Reply to  Elvis

    Vecīt, tevi tiešām triggero tas, ka visi seriālu varoņi nav balti?

    Elvis
    20.05.2022 11:02
    Reply to  ggggg

    Mani netrigero nekas, neesmu pret viņiem, vienkārši ja ir veidots seriāls ar vienu vienīgu mērķi parādīt viņus un viņu uzskatus, tad manuprāt tur kaut kas nav pareizi.

    Čiekurs
    20.05.2022 11:19
    Reply to  ggggg

    Netēlo, ka nezini par ko ir runa.
    Dažādu rasu, dzimumu un orientācijas pārstāvji ir visnotaļ aktīvi startējuši lielajos projektos jau no laika gala, arī galenajās lomās.
    “Triggero” pēdējo gadu aktīva satura ražošana, kur īpaši izceļ personāžu orientāciju, rasi un “stipra neatkarīga sieviete tēlu” un tas nekādi nepadara šo saturu labāku, vai arī nekādi nesaistās kopā ar galveno naratīvu.
    Piemēram, nokopē kādu slavenu filmu, vai seriālu, kur galvenie varoņi ir bijuši vīrieši, bet šajā gadījumā visi varoņi ir sievietes. Saturs galu galā ir sūds, jo par to neviens vairs nedomā.
    Kāpēc neveidot oriģinālsaturu, spiežot uz augstu kvalitāti, ne politkorektumu?
    Lieku 96%, ka jaunais LOTR būs maksimāli sadirsts.

    Screenshot_20220520-111722_Firefox.jpg
    digitalk
    20.05.2022 14:43
    Reply to  Čiekurs

    [offtopic] kā tu pieliki bildi? tavējā saglabāta lokāli wordpresā, nevis kā links uz ārpasauli.

    Čiekurs
    20.05.2022 21:21
    Reply to  digitalk

    Hmm, man caur attēlā redzamo ikonu no problemo. Augšupielādēju no pc, vai viedlāpstas.
    GIFu gan vēl neesmu iemācījies ievietot…

    Untitled.png
    Imants
    20.05.2022 12:45
    Reply to  ggggg

    Nav runa par to ka liek melnos/gejus seriālā. Triggero tad, kad runa ir par Witcher piemēram. Nu kamon tumšos elfus uztaisīt par melnajiem… Tā grāmata nekad tā nav bijusi uzrakstīta…

    Rudolfs
    20.05.2022 14:49
    Reply to  Imants

    Tas reāli kaut ko mainīja stāstā, ka elfus spēlēja melnādainie aktieri?

    Skābene
    20.05.2022 15:54
    Reply to  Rudolfs

    Melni elfi galīgi netraucē, bet kad melni paliks Vikingi, Japāņu samuraji, vai polārlāči tad gan būs nozagts ticamības moments. :)

    digitalk
    20.05.2022 16:07
    Reply to  Skābene

    [komentāros ienāk skūts polārlācis]
    tev ir kādas pretenzijas pret manu ādas krāsu?!

    ps. polārlāčiem zem caurspīdīgās spalvas ir melna āda.

    Skābene
    23.05.2022 08:57
    Reply to  digitalk

    Un neģēļi zaķi un lapsas maina kažokus pēc gada laikiem! :)

    Rudolfs
    20.05.2022 16:37
    Reply to  Skābene

    Melni Vikingi izrādās esot bijuši.

    KKTK
    20.05.2022 10:14

    Es jau cerēju uz veselo saprātu un faktu, ka tupēšana pie seriālu ekrāniem ir bezjēdzīgākais laika pavadīšanas veids.

    Čiekurs
    20.05.2022 10:53

    Get woke, go broke

    Munins
    20.05.2022 20:59

    Problēma tāda, ka visi iespējamie sižeti ir jau bijuši un kaut ko jaunu izdomāt ir ļoti grūti.Tapēc Netflix vienkārši sāk apnikt. Vakar ar pūlēm noskatījos Jupiter’s Legacy un man tas nepatika. Atkal klasiskie supervaroņi Mārvel stilā, kuri cīnās pret bijušo supervaroni, kurš samaitājies un palicis ļauns. Vēl tur iir bija paaudžu konflikts, tupi galvenie varoņi un dialogi, sižets visu laiku lēkā uz pagātnes notikumiem. Laikam Netflix saprata, ka Mārvelu nepārspēs un mēģināja eksperimentēt, bet sanāca draņķis. Tad vēl LGBTQ idealoģija Netflix seriālos atgrūž.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    21.05.2022 00:21

    Pat bail domāt, cik tie atkarīgie nosvilina elektrību :|

    azad
    21.05.2022 09:03

    Tur tik štampā filmas, ir kaut kāds šablons un uz priekšu. Galvenais ielikt slavenu aktieri. Daudzām filmām tā sākotnējā doma nemaz nav slikta, bet aizvest līdz galam to reti sanāk. Nevaru nosaukt uz ātru roku nevienu labu Neflix filmu. Un jā, tie visādie tēli ar jau sāk kaitināt, netraucē ka kāds tēls ir melnādains vai gejādains, bet fakts ka tādi ir katrā filmā ielikti reizēm kaitina. Vispār kaut kāda kataklizma ar filmām notiek, iznāk labi ja viena tiešām skatāma filma gadā. Pārējās ir ar lielām ekspektācijām, bet fufelis 2h garumā.

    REALAIS
    21.05.2022 09:51

    Tieši vakar noskatījos The Lincoln Lawyer netflix’ā. Un ir diezgan labs seriāls. Daudz kas Netflixā ir garām priekš manas gaumes, bet ir pietiekoši daudz kvalitatīvi seriāli un tagad pēdējos gados, ļoti daudz dokumentālie seriāli. Vienīgais kas beigu beigās kož acīs, ka Netflix mēģina būt, kā es teiktu, pārāk moderns un skrien pakaļ skatījumiem. Ar to es domāju, ka Netflix atšķirībā no parsatajām televīzijām, nereklamē izteikti savus swriālus, pat vidēji labos, izmet ārā sezonu uzreiz un skatās kas notiks. Seriāls negūst pietiekoši daudz skatījumus pats no sevis? Seriāla nākotne tiek izmesta ārā, kamēr klasiskās televīzijas shēmas strādā daudz labāk nosacīti. Seriālus izlaiž pa sērijai, tiek reklamēts seriāls, tiek uzturēta interese ilgtermiņā un beigu beigās interese par tādiem seriāliem noturās ilgāk kopējā skatā un seriāls vismaz aug vairākas sezonas.

    hmmm :)
    21.05.2022 21:45

    Varbūt sāk cilvēki ekonomēt naudu, elektrības, apkures un arī degvielas cenas iet uz augšu varbūt Netflix ir pirmais uz ko ekonomēt.
    Ja ir alternatīva internetā bezmaksas saturs pieejams . Slikti, jo nemaksā autortiesības, bet nju katram savs maks tuvāks

    Reklāma