Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple mākslīgā intelekta nodaļas direktors pametīs amatu, jo uzņēmums liek atgriezties ofisā

    Jaunākie raksti

    Par salīdzinoši lielu pārsteigumu Apple vadošo darbinieku pulkā kļuvusi ziņa par to, ka mākslīgā intelekta nodaļas vadītājs Ian Goodfellow ir nolēmis no tās atteikties, pateicoties uzņēmuma jaunajai politikai par darbu ofisā.

    Iepriekš viņš bijis viens no vadošajiem mākslīgā intelekta darbiniekiem Google, tomēr tagad nākamā karjeras pietura pagaidām nav zināma. Par savu aiziešanu Ian paziņojis e-pastā, kur norādījis uz to, ka nav apmierināts ar Apple politiku ieviest jaukto strādāšanas modeli ofisā. Tas paredz, ka līdz 23. maijam katram darbiniekam vismaz trīs reizes nedēļā būs jābūt klātienē. Viņš norāda, ka tieši viņa padotajiem fleksibilitāte ir bijusi ļoti piemērota un produktīva, tomēr tagad tā tiek ierobežota.

    Reklāma

    Apple darbinieki, sākot no aprīļa sākuma, pakāpeniski atgriežas ofisā. Tomēr Ian nav vienīgais, kurš spēris šādu soli un norādījis uz vēlmi pēc lielākas brīvības. Iepriekš daļa darbinieku nosūtījuši oficiālu vēstuli Timam Kukam par to, ka viņiem nāksies pieņemt smago lēmumu pamest Apple, izvēloties par labu ģimenēm, labsajūtai un labākai darba kvalitātei, ko viņi bija spējīgi sasniegt, esot tieši mājās. Šajā reizē kā pirmā tomēr ciešs lojalitāte uzņēmumam.

    Arī citos tehnoloģiju uzņēmumos atgriežas darbs klātienē, bet varbūt tie nav tik konkrēti, kā to vēlas realizēt Apple.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    12.05.2022 10:59

    Apple, kas sevi prezentē kā “thinking green” vajadzētu būt Work from Anywhere virzītājam.
    Visi tie tūkstoši kas sēž savos 8L/100km SUV katrā auto pa vienam cilvēkam lai tikai 2h dotos iekšā centrā uz offisu (Dramatizēts).
    Protams tas arī prasa Apple mainīt konceptu kā IP tiek nosargāts, lai pēkšņi nepieaug leaks, kas prasīs daudz ilgāku laiku ieviest pareizu pieeju.
    Nebūšu pārsteigts, ja Apple WFE reklamēs kā kaut ko jaunu pēc pāris gadiem, kad visas sistēmas būs atstrādātas.

    Reklāma