Web Analytics
More
    Reklāma

    Tims Kuks atklāj, ka “Apple” saskata lielu potenciālu metaversā

    Jaunākie raksti

    Ir jau diezgan skaidrs, ka vismaz lielie tehnoloģiju uzņēmumi neparko nelaidīs garām iespēju iesaistīties metaversa biznesā vai vismaz piedalīties platformas radīšanā. Lai arī līdzšinējā informācija vairāk lika domāt, ka “Apple” šajā jomā vēl negrasās spert kāju, izpilddirektors Tims Kuks intervijā atklājis, ka uzņēmums saskata lielu potenciālu metaversā un attiecīgi vēlas arī tajā ieguldīt.

    Kuks skaidro, ka “Apple” ir uzņēmums, kas ir cieši saistīts ar inovācijām un vienmēr meklē jaunas tehnoloģijas, ko integrēt savos produktos, tāpēc metaverss šajā ziņā šķiet ļoti saistošs. “Apple” tur varētu ienākt tieši kā aparatūras, programmatūras un pakalpojumu sniedzējs.

    “Apple” interesi par metaversu pierāda arī uzņēmuma centieni virtuālās (VR) un papildinātās realitātes (AR) jomā. Piemēram, šobrīd “App Store” atrodamas ap 14 000 AR lietotņu, kas izmanto “Apple ARKit” tehnoloģiju un, pēc Kuka teiktā, “sniedz neticamu papildinātās realitātes pieredzi miljoniem cilvēku”.

    Tāpat jau baumots, ka šī gada beigās vai 2023. gada sākumā tirgū varētu tikt palaistas “Apple” pirmās VR brilles. Tiesa, apgalvots, ka tās nav paredzētas ilgstošai lietošanai un līdz ar to nebūs labākā izvēle pilnvērtīgai metaversa baudīšanai.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma