Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Ukrainas slimnīcām piegādā Powerwall akumulatorus

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Tesla mūsu platuma grādos noteikti asociēsies ar elektroauto zīmolu, tomēr Ziemeļamerikā zināmāki būs arī speciālie jumta segumi, kas aprīkoti ar saules paneļiem un enerģijas uzkrāšanas risinājumu.

    Angliski to sauc par Tesla Powerwall, ko var salīdzināt ar liela izmēra akumulatoru, kas ir spējīgs uzkrāt ar saules paneļiem radīto enerģiju, lai to izmantotu vēlāk. Šīs baterijas uzņēmums piegādājis Ukrainas slimnīcām Irpiņa un Borodjanskā, lai šajā laikā tās nodrošinātu ar kritisko enerģijas daudzumu. Tesla pat izveidojusi video pamācību, kurā redzams, kā šos akumulatorus uzstādīt vien pāris minūšu laikā, lai tie nodrošinātu slimnīcu galveno iekārtu darbību.

    Reklāma

    Ukrainas vicepremjers jau pateicis Īlona Maskam par kārtējo palīdzību, kā arī norādīja, ka Powerwall tiks izmantots kā rezerves enerģijas avots, jo mēs zinām cik svarīgi tie ir tieši slimnīcām šajos kara apstākļos. Jau iepriekš Tesla un Masks Ukrainai piegādāja Starlink interneta iekārtas, nodrošinot neatkarīgu pieeju satelītu internetam, kā arī visā valstī bez maksas pieejams uzņēmuma elektroauto uzlādes tīkls. Tas ticis paplašināts arī Polijā un Slovākijā, kur dodas lielākā Ukrainas bēgļu plūsma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma